REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Ūkio ministrui jau laikas suprasti, kad vien kalbų apie neva skatinamą ekonomiką neužtenka, reikia veiksmų. Deja, net ir po valstybės auditorių ataskaitos, kurioje pabrėžiama, jog skatinimo priemonės nepakankamai veiksmingos, ministras nesigėdi girtis", – stebisi Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės audito ataskaitoje pažymima, kad smulkaus ir vidutinio verslo paskoloms buvo numatyta per 2 milijardus litų. Tačiau praėjusiais metais rinką pasiekė tik 155 milijonai litų. Ši suma tėra lašas jūroje, ji nepatenkino kreditų poreikio.

REKLAMA

“Viešai Ūkio ministras Dainius Kreivys ne kartą deklaravo, neva verslą pasiekė milijardai. Tai – grynas melas. Tą įrodė valstybės auditas. Tačiau ponas D.Kreivys neprisiima atsakomybės ir toliau gieda tą pačią giesmelę apie neva išsaugotas darbo vietas. Nors jo oponentai, tarp jų ir mes – socialdemokratai, ne kartą davėme pasiūlymų, kokių priemonių reikia imtis, kad ekonomika pajustų realią naudą. Reikia ieškoti būdų, kaip sumažinti energetinių išteklių sąnaudas, būtina atgaivinti statybų sektorių per gyvenamųjų namų renovaciją. Vertėtų pagalvoti ir apie verslo liudijimus už 1 litą, tai paskatintų kurti darbo vietas, o ne kreiptis į Darbo biržą", – sako LSDP frakcijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičiaus nuomone, Ūkio ministras nenori matyti alternatyvų, tačiau pats nesugeba imtis priemonių ir padėti verslui. Net Saulėtekio komisija negali pasigirti savo darbo rezultatais, nes auditorių teigimu, iš 55 pasiūlymų, kaip mažinti biurokratinę naštą verslui, įgyvendinti tik 8.

“Po valstybės audito ataskaitos Ūkio ministrui vertėtų atsisakyti principų ir pripažinti savo klaidas, o ne užsispyrusiai laikytis savo pozicijos, juk nuo to kenčia mūsų žmonės. Jei ministerijos vadovui rūpi šalies ekonomika, tai jis privalo įsiklausyti į alternatyvius pasiūlymus", – sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų