REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įmonė „Axis Industries“ šiemet inovacijoms skirs tris kartus daugiau lėšų nei 2006 metais, kuomet šiai sričiai teko 1,3 mln. litų investicijų. 2007 metais bendrovė inovacijoms skirs 2,2 mln. litų savo lėšų, dar 1,7 mln. litų bus pritraukta iš ES struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet tęsiame pradėtus inovacijų projektus, kurie jau netrukus leis pasiūlyti naujos kartos produktų tiek Lietuvos, tiek ir užsienio šalių rinkoms“, - sakė „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis. Vienu svarbiausių bendrovės kuriamų produktų šiuo metu yra naujos kartos automatizuotos energijos apskaitos ir valdymo sistema, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Anot R.Baltrušaičio, analogų šalies rinkoje neturinti sistema leis apjungti visų pagrindinių būste naudojamos energijos rūšių apskaitos prietaisus ir patogiai naudoti jų duomenis. Į vieningą sistemą numatoma integruoti vandens, šilumos, elektros ir dujų apskaitos prietaisus. Praėjusių metų pabaigoje šiai sistemai kurti „Axis Industries“ buvo skirta 3,62mln. litų parama iš ES struktūrinių fondų, numatytų moksliniams tyrimams ir technologinės plėtros projektams finansuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Axis Industries“ šios lėšos pasieks dalimis: šiemet iš skirtos paramos planuoja įsisavinti apie 1,7 mln. litų, o nauja apskaitos sistema rinkai turėtų būti pristatyta 2008 metų pabaigoje.

Šiemet bus tęsiamas ir valdymo sistemos „Protingas namas“, leisiančios paprastai kontroliuoti prietaisus būste, kūrimas. Šiuo metu yra sukurtas sistemos maketas, bendrovė šią sistemą pradėti naudoti praktiškai planuoja jau šių metų vasarą.

„Kasmet vis aktyviau dirbame biokuro katilinių ir įrangos tokioms katilinėms gamybos ir prekybos rinkose, todėl šioje srityje taip pat ruošiame naujienų“, - sakė R.Baltrušaitis. Šiuo metu bendrovės specialistai kuria katilinėse naudojamą 16MW galingumo ardyninę pakurą ir iki 40MW galingumo energetinį katilą su verdančio sluoksnio pakura.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp praėjusių metų pagrindinių „Axis Industries“ inovacinių projektų -  šiluminės energijos skaičiuotuvui SKS-4 keliose užsienio šalyse gautas sertifikatas, Lietuvoje sertifikuoti du nauji produktai - ultragarsinis ir elektromagnetinis srauto davikliai, Baltarusijoje sertifikuotas „Axis Industries“ specialistų sukurtas degiklis, skirtas biokuro katilinėms

Kurdama naujus produktus bendrovė bendradarbiauja su Kauno technologijos universiteto, Lietuvos energetikos instituto ir kompanijos „Siemens Building Technologies electronic GmbH“ specialistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų