REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagaliau išaušo NBA finalo diena – šiąnakt bus žaidžiamas pirmosios jo rungtynės. Dėl stipriausios pasaulio komandos vardo šiemet, kaip ir prieš dvejus metus, kausis Bostono „Celtics“ bei Los Andželo „Lakers“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

Šių klubų priešprieša – kone didžiausia visoje NBA. Vien ką pasako tai, jog „Celtics“ ir „Lakers“ lygos finale grumsis jau 12-ąjį kartą. Nors skaičiai – ne Los Andželo komandos pusėje, NBA čempioną nuspėti labai sunku.

REKLAMA

„Beat L. A.“

Tokiu šūkiu, kuris išvertus iš anglų kalbos reiškia „įveikti Los Andželą“, „Celtics“ pasitinka artėjančią ilgą finalo seriją. Tiesa, lengviau pasakyti nei padaryti.

Būtent šią užduotį Bostono krepšininkai įvykdė prieš dvejus metus. Tuomet Kevinas Garnettas, Paulas Pierce'as ir Ray'us Allenas išpildė savo svajonę ir pirmą kartą tapo NBA čempionais. Galbūt jau tuomet patyrusiais lygos žaidėjais laikyti amerikiečiai paseno, bet jie vis dar turi parako ir pridėjus sustiprėjusį atsarginių žaidėjų suolą, „Celtics“ drąsiai gali svajoti apie čempionų žiedų kolekcijos papildymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lakers“ klubas taip pat nesnaudė. Pernai susigrąžinę NBA čempionų titulą, Los Andželo krepšininkai sudėtį sustiprino vienu geriausiai lygoje besiginančiu žaidėju Ronu Artestu. Philo Jacksono trikampio puolimo schemos ir toliau veikia nepriekaištingai, o Kobe Bryantas su savo kariauna yra pasiryžęs antrą sykį iš eilės atsisėsti į nugalėtojų sostą.

Tiesa, remiantis istorija, „Celtics“ komanda „Lakers“ ekipai yra neparanki varžovė. Prieš tai šie du klubai NBA finaluose susigrūmė vienuolika kartų ir net devynis sykius triumfavo „Celtics“. Ar „Lakers“ pavyks sušvelninti tarpusavio rezultatą, sužinosime visai netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelias link finalo

Pakankamai sėkmingai pradėjusios sezoną, abi komandos strigo po Naujųjų bei „Visų žvaigždžių savaitgalio“. „Celtics“ po didžiausių žiemos švenčių iškovojo 27 pergales ir patyrė 27 pralaimėjimus, o „Lakers“ rezultatas buvo tik aštuntas Vakarų konferencijoje. Galiausiai Los Andželo krepšininkai išsaugojo pirmąją vietą Vakaruose, o Doco Riverso auklėtiniai Rytuose liko ketvirti.

Vis dėlto NBA grandų jėga pasimatė atkrintamosiose varžybose. „Lakers“ pakankamai sunkiai rezultatu 4:2 peržengė Oklahomos „Thunder“ barjerą. Tačiau konferencijos pusfinalyje Ph.Jacksono auklėtiniams sekėsi kur kas paprasčiau – Jutos „Jazz“ klubas buvo nušluotas „sausai“ – 4:0. Stipriausia Vakarų komanda grasino tapti ir Fynikso „Suns“, bet „Lakers“ triumfavo 4:2 bei atsidūrė didžiajame finale.

REKLAMA

Jei „Lakers“ patekimo į finalą buvo galima tikėtis, „Celtics“ krepšininkai pateikė nemažai siurprizų. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Bostono komanda užtikrintai 4:1 įveikė Majamio „Heat“. Tuo tarpu Rytų konferencijos pusfinalyje laukė Klivlendo „Cavaliers“ ekipa, kuriai jau buvo matuojami čempionų žiedai. Tiesa, „Celtics“ specialistams tėškė antausį ir sudaužė Žydrūno Ilgausko viltis triumfuoti NBA – 4:2. Tokiu pat rezultatu „Celtics“ palaužė ir Orlando „Magic“.

Nesumažėjęs titulų alkis

Ištikimiausi „Celtics“ bei „Lakers“ ekipų žaidėjai bei lyderiai – P. Pierce'as ir K. Bryantas – jau žino, ką reiškia vadintis geriausiais NBA čempionate. Tačiau pergalių alkis vis didėja. Dabar žvaigždės turi tikslą surinkti kuo didesnę čempionų žiedų kolekciją.

REKLAMA

„Man tai reiškia labai daug. Daug krepšininkų bent po kartą tapo NBA čempionais, tačiau kelis nugalėtojų žiedus turi ne kiekvienas“, – motyvacijos nestokojo P. Pierce'as.

Apie nenuilstamą trofėjų alkį kalbėjo ir K.Bryantas.

„Visuomet norime tapti lygos čempionais. Ir kai galiausiai tu tai padarai, nori dar, dar ir dar“, – tikino jis.

„Jei pažvelgtume į NBA istoriją, garsiausi „Celtics“ žaidėjai laimėdavo bent po kelis čempionų žiedus. Noriu būti minimas tarp pačių geriausiųjų ir palikti ryškų pėdsaką NBA istorijoje“, – pareiškė P. Pierce'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu K.Bryantas daugiau susikoncentravęs artėjančiai finalo serijai. 31 metų 198 cm ūgio gynėjo nedomina istoriniai faktai, skaičiai ar kitos kalbos.

„Esu susitelkęs tik ties finalo serija. Visa kita įtakos man neturi. Tiesiog manęs laukia finalas, kurį turime laimėti. Tai – viskas“, – nedramatizavo K. Bryantas.

Pirmųjų NBA finalo rungtynių Los Andželo „Staples Center“ arenoje pradžia – šiąnakt, 4 val. Lietuvos laiku.

Donatas Urbonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų