REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuogas Jėzus Kristus iš Miško gatvės

Sigitas STASAITIS

Ankstų rytą, kai buvo aukojamos šventos Mišios Šiaulių šv. Petro ir šv. Povilo bažnyčioje, apeigas sutrikdė įbėgęs absoliučiai nuogas jaunas vyras, kuris pakraupusių tikinčiųjų akivaizdoje korėsi ant altoriaus, skelbdamasis esąs Jėzus Kristus! Pasibaisėjusios iki šiol neregėtu "tabaluojančiu" akiplėšiškumu davatkos chuliganą gąsdino Dievo rūstybe. Ji iš tikro po kelių minučių pasireiškė policininkų pavidalu.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 7 valandą ryto Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato budėtojams paskambinę žmonės pranešė, jog Aušros alėja, pro patį VPK (!), skuodžia absoliučiai plikas maždaug 17-19 metų vyras. Pažvelgę pro langus ir nieko įtartina nepamatę budėtojai tuoj pat įsijungė racijas ir Patrulinės tarnybos batalionui davė nurodymą patrakėlį kuo greičiau sulaikyti. Gavę tokį įsakymą policininkai ėmė klausinėti praeivių ir išgirdo, jog plikšius nulėkęs miesto Katedros link. Nuvažiavę iki šv. Petro ir šv. Povilo bažnyčios, policininkai joje rado sumaištį - prasibrovęs pro tikinčiuosius nuogalius šokinėjo aplink altorių, lipo ant jo lemendamas esąs Dievo siųstas jo sūnus Jėzus Kristus! Policininkų išvedamas "Jėzus" nesipriešino, tik nesiliovė vapalioti savo nesąmonių. Tąryt Mišiose buvę katalikai pareigūnams pranešė pažinę, jog tai visai ne Švenčiausiosios Marijos, o eilinės šiaulietis, sergančios šizofrenija, sūnus. Po to pareigūnams jau nebebuvo sunku išsiaiškinti, kad apsišaukėlis nudistas nužengė ne iš dangaus, o nuogas kelis kilometrus atlėkė iš Miško gatvės, kur gyvena pas tėvus. Visi sutikti praeiviai atsisukdami stebėjo patrakėlį, traukė pečiais, tačiau negaudė, nesivijo.

REKLAMA

"Akistatos" žiniomis, pagal pirmąją policijos versiją, šiam jaunam šiauliečiui paryčiais galėjo prasidėti baltoji karštinė, tad jis iš tikro galėjo įtikėti esąs Dievo sūnus, kuriam tą rytą Tėvas įsakęs nuogam nuo altoriaus pašiurpinti Šiaulių tikinčiuosius, ypač moteris. Kita versija, jog tą rytą šis jaunuolis, kaip ir jo motina, susirgo sunkiausia šizofrenijos forma - paranoja - ir aptemusio proto vizijų valdomas nuogas pasileido į bažnyčią tarp davatkų ieškoti pasekėjų. Pagal trečią versiją, jaunuolio protą bei moralę galėjo aptemdyti alkoholio ir narkotikų kokteilis. Bet kuriuo atveju šio chuligano laukia ne administracinė bauda už smulkų chuliganizmą, o nemokamas gydymas psichiatrijos ligoninėje.

Pastarosiomis dienomis tai nebe pirmas išpuolis prieš šventuosius namus Šiauliuose. Vieną praėjusios savaitės naktį, manoma, visai sveiko proto, tik sugedusios moralės, chuliganai žmonių išmatomis išniekino šv. Jurgio bažnyčios duris bei šv. Marijos statulą, stovinčią šios bažnyčios šventoriuje. Kol kas įtariamieji nesurasti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų