REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 2 d. Vilniuje vyko tarptautinė konferencija „Vilnius WiMAX event June 2010“, pranešė AB Lietuvos radijo ir televizijos centras.

REKLAMA
REKLAMA

Joje „Intel“ ir „Samsung“ kompanijų atstovai ryšio tinklų operatoriams ir ryšių reguliavimo institucijų atstovams pristatė 4G ryšio „WiMAX“ technologijos privalumus ir plėtros tendencijas, tinklo diegimo sprendimus, paslaugas ir produktus, teigiama pranešime. Telecentras pasidalijo „WiMAX“ tinklo diegimo ir 4G interneto MEZON paslaugų teikimo patirtimi.

REKLAMA

Į renginį „Vilnius WiMAX event June 2010“ atvyko per 30 užsienio šalių delegatų, atstovaujančių Bulgarijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Makedonijos, Prancūzijos, Rumunijos, Saudo Arabijos, Slovakijos, Vokietijos ir kitų šalių telekomunikacijų įmonėms, sakoma pranešime.

Pasak konferencijoje dalyvavusio ūkio viceministro Mindaugo Petrausko, tai, kad „Intel“ inicijavo konferenciją Vilniuje, ir tai, kad Lietuvos patirtis naudojant „WiMAX“ technologiją sulaukė tokio didelio tarptautinio dėmesio, rodo išskirtinius mūsų šalies pasiekimus pažangiųjų ryšio technologijų diegimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorius Aurimas Matulis pasidžiaugė, kad „Intel“ kompanija savo viziją apie pasaulinę „WiMAX“ technologijos raidą pristatė būtent Vilniuje ir pažymėjo, kad Telecentras sukūrė tarptautinį traukos centrą, kuriame ne tik šnekama apie tai, kas ateityje bus sukurta, –  čia galima realiai pamatyti ateities duomenų perdavimo belaides technologijas, teigiama pranešime.

„Intel“ atstovo Centrinei ir Rytų Europai Krzysztofo Janickio teigimu, konferencija buvo sėkminga, o norinčių joje dalyvauti buvo netgi daugiau nei tikėtasi.

„Telecentras vienas pirmųjų įdiegė ir pradėjo naudoti 4G technologiją „WiMAX“ ir yra vienas iš lyderių Centrinėje ir Rytų Europoje, todėl interaktyvus paslaugos pristatymas ir galimybė patiems įsitikinti, kaip veikia 4G internetas MEZON, renginio dalyviams buvo neabejotinai naudinga“, – pranešime cituojamas Krzysztofas Janickis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų