REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

0821 BEPROTIŠKA PLANETA

Mados aukos

Servetėlėmis prisidengusios veidą, dvi 10 ir 13 metų amžiaus paauglės bandė apiplėšti Baldwin banką JAV.Jos padavė kasininkei lapelį, kuriame buvo parašyta:" Mes turime revolverį, duokite mums 2000 dolerių." Jas suėmusiam šerifui po kelių minučių paaiškino:""Mums reikėjo pinigų nusipirkti gražiems rūbams"

REKLAMA
REKLAMA

Ar yra lėktuve bankininkas?

- Kalba lėktuvo vadas. Ar skrenda su mumis žmogus, galintis man pasklinti 500 dolerių? Tokį kreipimasį išgirdo keleiviai, skridę iš Londono į Malagą, kai lėktuvas netikėtai nusileido Maroke. Kapitonas paaiškino, kad dėl blogo oro jis buvo priverstas daryti linkį, todėl pritrūko degalų. Aero uostas nepriima kreditinių kortelių, o lakūnas neturi tiek pinigų grynais, kad galėtų sumokėti reikalaujamus 6000 frankų. Vienas keleivis davė trūkstamus 500 dolerių.

REKLAMA

Viena su 2000 skorpionų

Jau daugiau kaip trys savaitės, kaip Malena Hassan gyvena stikliniame narve su 2000 skorpionų, neiškeldama kojos iš narvo. Du kartus ji buvo įgelta ir netekusi sąmonės, tačiau tai netrukdo jos pageidavimui pasikviesti į savo narvą dar1000 šios rūšies voragyvių. Praėjusiais metais ji pakliuvo į Rekordų Knygą, praleidusi devyniasdešimt dienų užsidariusi su gyvatėmis.

Fatališkas neatsargumas

Turkijoje dvidešimt ketverių metų amžiaus policininkas netyčia iššovė sau įgalvą.Jam paniežėjo pakaušis, tad šovė į galvą mintis pasikasyti su pistoleto vamzdžiu. Pats nepajuto, kaip nuspaudė gaiduką.Vyruko sveikatos būklė kritiška.

REKLAMA
REKLAMA

Griežto režimo kalėjimas šelmiškam vagiui

Anžė[ Angers] mieste automatinės skalbyklos savininkai savo video kameros dėka pastebėjo, kad vienas tipelis įsigudrino išimti monetas iš jų automato. Viena neeilinė detalė: nusižengėlis taipogi vogdavo moteriškas apatines kelnaites. Jis jas rūpestingai atsirinkdavo iš išskalbtų rūbų krūvos. Vagišius buvo nuteistas du mėnesius kalėti griežto režimo kalėjime.

Pagal antikos papročius

Vienas anglų jaunuolis su tokiu užsidegimu domėjosi romėnų istorija, kad laukė atostogų tam, jog nuvykęs į Italijos sostinę galėtų pasipiršti savo merginai. Jis paskyrė jai pasimatymą Romoje prie garsaus Trevi fontano. Į pasimatymą atėjo apsirengęs Cezario legionų centuriono rūbais ir atsiklaupė ant kelių priešais savo mylimąją. Mergina pasakė "taip" aidint džiaugsmingiems minios plojimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai išsilaikiusi

Brazilijos aktorė Darcy Goncalves sutiko nuoga pozuoti "Penthouse"žurnalui. Anokia čia naujiena, nieko nepaprasto, jeigu ne aktorės amžius: 94- rių metų jauniklė!

Po įkarščio- į kojas!

Policininkai užklupo besimylinčią porelę Pragos parke. Kai pareigūnai pabandė jiems surašyti protokolą, jaunoji pora smarkiai pasipriešino, o paskui leidosi į kojas nuogi, kaip motinėlės pagimdyti.

Stebuklinga žvejyba

Jis tikėjosi srauniuose Norvegijos upės vandenyse sugauti lašišą, tačiau metęs meškerę užkabino į vandenį įkritusio turisto švarką. Taip jis išgelbėjo nelaimingojo gyvybę...

REKLAMA

Alkanam pilvui pinigai nerūpi...

Claire Wilson praleido visą dieną virtuvėje, gamindama didžiuliame puode airišką nacionalinį patiekalą" irish stew". Galiausiai ji pavargo ir nuėjo miegoti. Sekančios dienos rytą moteris pamatė, kad naktį pas ją buvo įsibrovęs plėšikas ir pavogė puodą su visu turiniu. Piktadarys, matyt, buvo labai alkanas, nes daugiau nieko nepavogė. Scotland Yard nuo koto nusivarė.

Sekso streikas

Jau mėnuo, kaip Sirt kaimo moterys kelia sekso streiką. Šitaip jos tikisi priversti savo vyrus įvesti vandentiekį šiame nuošaliame pietų Turkijos kaimelyje." Mes neįsileisime savo vyrų į miegamuosius tol, kol būsime priverstos nešioti vandenį iš šulinio",- paaiškino vietinei valdžiai darančiai viską, kad nutrauktų tokią blokadą.

REKLAMA

Pavogė jaunikį

Vienas Singapūro biznierius buvo pagrobtas savo paties vetuvių išvakarėse.Visa laimė, kad jam pavyko išsivaduoti iš pagrobėjų rankų ir prisistatyti pas savo sužadėtinę prieš pat vestuvių ceremoniją. Pasirodo, jo šeima sumokėjo daugiau nei pusės milijono išpirką[skaičiuojant mūsų litais].Vestuvės, į kurias buvo pakviesta 700 svečių, toliau praėjo be incidentų.

Surado vienas kitą

Įsėdęs į taksi vienas anglų virėjas suprato, kad vairuotojo tokia pat pavardė kaip ir jo.Užteko kelių minučių išsiaiškinti, kad tai jo tėvas, išsiskyręs su motina prieš trisdešimt ketverius metus. Nuo to laiko jie nei karto nesimatė!Patys to nežinodami, gyveno tame pačiame nedideliame Brighton mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukrito iš dangaus

Keleivė, skrisdama reisu Abidžanas- Amsterdamas, pagimdė berniuką. Du keleiviai ir stiuardesės pagelbėjo jaunajai moteriai gimdymo metu. Motina ir kūdikis jautėsi gerai, tačiau lėktuvas skubiai nusileido, kad jie abu būtų nugabenti į ligoninę. Olandų lėktuve gimęs vaikas privalėtų turėti niderlandų tautybę.

Kaip tai pavadinti?

Išsiaiškinęs, kad meilioji žmona įpylė nuodų į jo lėkštę, šešiasdešimt dviejų metų amžiaus vokietis trenkė jai per galvą su metaline sija.Rezultatas: abu balandėliai atsidūrė ligoninėje, tik dėl skirtingų priežasčių. Vienam būtina išplauti skrandį, o kitam sutvarkyti sužeistą galvą. Tikėkimės, kad jie ne toje pačioje palatoje! *

REKLAMA

Didvyriškumas

293 KELEIVIŲ LAUKĖ MIRTIS

Keleiviniame lėktuve išaiškėjo gedimas. Sudūžimas neišvengiamas...Vienas keleivis skuba rašyti testamentą, kitas vienu užsivertimu išgeria degtinės butelį, trečias pradeda melstis...O lakūnas? Jis bando vieną iš neįtikėčiausių žygdarbių...

Lisabona

Stiardesė susirūpinusiu veidu ir greitu žingsniu stumia priešais save vežimėlį centriniu lėktuvo taku. Keista, ji visiškai nekreipia dėmesio į ant kiliminės dangos nukrintančius indus. Atvažiavusi iki paskutinės keleivių eilės, netarusi nei žodžio paima padėklą su maistu. Joao Rodrigues lieka apstulbęs su prie burnos keliama šakute.Jaunuolis dar tik pradėjo valgyti kiaušinienę su lašinukais, o ši jau nuvažiuoja su jo karšta kava, pyragaičiu ir stikline apelsinų sulčių. Jo žmona Isabella taipogi neteko savo padėklo su maistu, kaip ir jų sūnėnas, aštuoniolikmetis studentas Vasco Dos Santos. Rodrigues pažvelgė pirmyn ir pastebėjo, kad lygiai taip pasielgta ir su kitais lėktuvo keleiviais. Stiuardesės kanadietės skubiai surinko padėklus su kai kurių keleivių net nepradėtais valgyti pusryčiais! - Panele, kas atsitiko?- paklausė Joao Rodrigues jauną moterį, trūktelėjęs už uniformos rankovės. - Nusileisime anksčiau, negu numatyta!- sušuko prieš nubėgdama į lėktuvo priekį ir su kolegomis užsidarydama slaptam pokalbiui stiuardesė. Isabella Rodrigues suglumusi pažvelgė į savo vyrą. Lėktuvas A330 S pakilo iš Kanados Toronto aero uosto Lisabonos kryptimi per patį vidurnaktį. Dabar buvo rugpjūčio 24- oji, 5 val 46 min.ir lėktuvas skrido virš Atlanto.Jeigu jis privalo nusileisti, tai tik ant vandens... Jau kelios minutės, kaip 14 ekipažo narių žino, jog lėktuvas suduš ir kad jie gyvena paskutines savo egzistencijos minutes.Dabar reikia apie tai pranešti 293 keleiviams...

REKLAMA

Stiuardesės balsas gero nežada...

Pasirodo stiuardesė akmeniniu veidu su mikrofonu rankoje. - Prašau dėmesio! Nutyla net tie, kurie protestavo prieš padėklų su maistu atėmimą. Jauna moteris nepajėgia nuslėpti jaudinimosi ir jos balsas gero nežada. - Lėktuvo vadas jums praneša, kad tik ką atsitiko techninis gedimas... Gedimas, kurio smulkmenas ji nutyli, paaiškėjo prieš penkias minutes. Vadas sukluso, staiga išgirdęs skambėjimą. Tai reiškė, kad viename iš dviejų reaktorių staiga neliko degalų.

Keleiviai netenka žado iš siaubo Pasirinkimo nėra. Reikia išjungti variklius, kad išvengti lėktuvo sprogimo.Atlikęs šią operaciją, lėktuvo vadas praneša atsakingiems už šį skrydį Toronte. Nėra ko daug svarstyti, nes tėra tik dvi išeitys. Pirmoji- leistis ant vandenyno, rizikuojant sudaužyti lėktuvą. Antroji- bandyti planiruoti iki Lajes aero uosto Azorų salose. Mažiausiai trisdešimt minučių skrydžio. Be variklio. Beveik neįmanomas žygdarbis. - Taigi,- tęsia stiuardesė, kurios balsas pradeda virpėti,- lėktuvo vadas prašo jus laikytis šaltakraujiškai ir ruoštis nusileidimui ant vandens. Malonėkite nusiauti batus, užsivilkti gelbėjimosi liemenes, kurios yra... Siaubo sukaustyti keleiviai tyli. Tyli, tačiau neilgai. Po kelių sekundžių pasigirsta pirmieji siaubingi šauksmai. Stiuardesė persižegnoja ir pradeda melstis.Joao Rodrigues paima žmoną už rankos ir bando nuraminti.Prieš porą metų jie emigravo į Kanadą, o dabar grįžta į vieno giminaičio vestuves.Joao nepasiduoda panikai. - Tai tiesiog kvaila, aš net testamento neparašiau!- sako jis savo sūnėnui Vasco, kuris miegojo ir nesusigaudo, kad gresia lėktuvo sudužimas. Jeigu Joao išlieka stebėtinai ramus, tai aplink jį vyksta baisi sumaištis.Stiuardesės verčia keleivius likti savo vietose, tad šie su jomis labai grubiai elgiasi.Kai kurie mušasi dėl gelbėjimosi liemenių, nors jų yra visiems pakankamai. Grupė keleivių suklumpa take giesmei, o kelios poros apsikabinusios rauda.Penkiasdešimt septynerių metų mechanikas Agostinho Romeiro išgeria pusę butelio degtinės, kurią ketino parvežti savo šeimai ir užmiega kaip negyvas. Tuo metu lėktuvo vadas,sėkmingai praskraidęs tūkstančius valandų, laikosi pasirinkto kurso. Jau praslinko ilgos minutės, kai keleivinis lėktuvas perskrodė debesų sluoksnį ir pamažu leidosi į po sparnais tyvuliuojantį blizgantį vandenyną. Praslinko dvidešimt nesibaigiančių minučių.Iki tol viskas vyko pagal numatytą scenarijų.Paskui lėktuvas pradėjo šokčioti.Balta piloto kabina virpėjo, trytum lėktuvas būtų pakliuvęs į audros sūkurį. Stiuardesės paprašė keleivius įsitaisyti gemalo pozicija, rekomenduojama skubaus nusileidimo atveju: pasilenkti į priekį, galvą įsprausti tarp kelių, o rankas sudėti ant pakaušio.Jeigu riksmas ir raudos buvo jau aptilę, tai dabar prasidėjo iš naujo ir daug smarkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sūkuringa zona jiems gali būti fatališka

Kabinoje lėktuvo vadas ir jo pavaduotojas daro visa, kas įmanoma. Jie tokioje sūkuringoje zonoje, kad visus gali ištikti neišvengiama likimo lemtis. - Žiūrėk, ten! Pavaduotojas parodo laivo vadui tolumoje šviečiantį taškelį. Lajes aero uosto kontrolieriai, įsipareigoję rūpintis lėktuvu, per radio patvirtina, kad tai Santa- Kruzo švyturys Graciosa saloje.Lėktuvas artėja prie Azorų salyno. Teliko skristi kelias minutes iki Terseiros salos, kurioje yra aero uostas. Lėktuvas ir toliau skrodžia naktį be garso.Netrukus laivo vadas pamato priešais šviečiantį ruožą.Nusileidimo takas. - Po velnių!- šūkteli kapitonas.- Lemiamas momentas. Jeigu nepataikysime... Ir vis gi...Lėktuvas lengvai smigteli nosimi.Takas artėja visu greičiu.Netrukus abiejų vyrų regėjimo lauke išryškėja aero uosto pastatai. Įsmeigęs akis į altimetrą, vado pavaduotojas monotoniškai, bespalviu balsu skaito ciferblatu slenkančius skaičius. - Tūkstantis penki šimtai pėdų...tūkstantis du šimtai...tūkstantis...

Lėktuvas kaip kamuolys atsitrenkia į taką Žemė už kelių metrų po kojomis. Nusileidimo tako gairės šokčioja lėktuvo vado akyse.Jis stipriai patraukia rankeną[ ar rankeną? ], kad išlygintų lėktuvo priekį. Po trijų sekundžių lėktuvas paliečia taką, o paskui pradeda šokinėti tarytum atsitrenkęs futbolo kamuolys.Kai jis pagaliau nusprendžia riedėti, visos aštuonios lėktuvo šasi padangos sprogsta vienu metu. Lakūnas tučtuojau įtempia stabdžius, po to juos atleidžia ir vėl įtempia. Gelbėtojų mašinos su raudonomis signalinėmis šviesomis jau skrieja link lėktuvo, kuris pamažu praranda greitį ir sustoja tako gale.Vienu metu atsidaro priekinės ir užpakalinės durys, pripučiami toboganai nusidriekia iki žemės.Lėktuvo viduje tikra beprotybė.Žmonės virtinėmis puola ant toboganų.Apie trisdešimt iš jų atsipirks nestipriais sumušimais ar išnirimais.Tačiau jie gyvi .Gyvi visi 293 keleiviai! Jie sugrįžo iš labai labai toli...Jei ne lėktuvo vado ir jo padėjėjo nepaprastas didvyriškumas, kitų ekipažo narių šaltakraujiškumas, jie visi būtų žuvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų