REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausias 2009 metų Lietuvos futbolininkas Marius Stankevičius veikiausiai grįš rungtyniauti į Italiją. Ispanijos „Sevilla“ klubas pusę metų jo spalvas gynusio lietuvio iš Genujos „Sampdoria“ ekipos įsigyti nepanoro.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos futbolo čempionate ketvirtąją vietą pelniusi ir kelialapį į UEFA Čempionų lygos grupių varžybas iškovojusi „Sevilla“ nepasinaudojo galimybe įsigyti 28-erių gynėją M. Stankevičių.

REKLAMA

Ispanijos karaliaus taurės laimėtoja Lietuvos futbolininką šių metų sausį pasiskolino iš italų „Sampdoria“ klubo. Pasibaigus sezonui „Sevilla“ turėjo galimybę perpirkti M. Stankevičiaus kontraktą už 3 mln. eurų, tačiau vietoj lietuvio nusprendė įsigyti jauną senegalietį.

– Mariau, kuo „Sevilla“ klubas motyvavo tokį savo sprendimą? – „Respublika“ paklausė M. Stankevičiaus.

– Man paskambino klubo sporto direktorius ir padėkojęs už atliktą darbą pranešė, kad į jų ateities planus nebepatenku. „Sevilla“ iš Prancūzijos „Saint Etienne“ klubo įsigijo jauną senegalietį Mouhamadou Dabo, kuris jiems nieko nekainavo.

REKLAMA
REKLAMA

– Nusiminėte?

– Ir taip, ir ne. Metus baigėme tikrai labai gerai, todėl nesu nusiminęs. Pasiekėme užsibrėžtus tikslus – tai, ko komanda siekė man atvykus. Aš Ispanijoje gavau geros patirties, sužaidžiau nemažai rungtynių, todėl labai džiaugiuosi tiek savo pasirodymu, tiek pasiektais rezultatais. Jeigu jie geri, kodėl reikėtų liūdėti?

Futbolininkų duona tokia, kad visada lieki toje komandoje, kuri labiau tavęs trokšta. Galbūt jaučiu šiek tiek nuoskaudos, kad nelikau Ispanijoje, tačiau labai gera grįžti į Italiją, kuri yra mano antrieji namai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar grįžimas į Italiją nebus tarsi žingsnis atgal?

– Kodėl? Juk UEFA Čempionų lygą šiemet laimėjo Italijos klubas. Kalbos, kad Italijos čempionatas yra silpnesnis nei ispanų, yra tik kalbos. Abu čempionatai yra labai skirtingi. Ispanijoje žaidžia mažai Italijos futbolininkų ir atvirkščiai todėl, kad abiejose pirmenybėse futbolas yra skirtingas ir priprasti prie kitokio žaidimo stiliaus nėra paprasta.

– Kitą sezoną vilkėsite „Sampdoria“ ekipos marškinėlius?

– Mano kontraktas su „Sampdoria“ galios dar dvejus metus, tačiau sportininkų dalia yra nežinoma. Visada gyvename su lagaminu rankoje, nes nežinome, kur gali pakrypti karjera. Šiandien manau, kad žaisiu Italijoje. Artimiausiu metu turėčiau susitikti su „Sampdoria“ vadovais ir pasikalbėsime apie ateitį.

Klube neseniai viskas pasikeitė: atvyko nauji klubo vadovai ir treneriai, todėl dar nieko nežinau. Įdomu, ką jie galvoja apie ateitį, – komanda žais trečiajame UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų etape, kausis Italijos čempionate ir taurės varžybose.

Rokas Buračas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų