REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo socialdemokratai siūlo taisyti Administracinių bylų teisenos įstatymą, siekiant supaprastinti rinkliavų už atliekų tvarkymą skolų išieškojimą ir sumažinti teismų apkrovimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančias įstatymo pataisas įregistravo Seimo LSDP frakcijos nariai Edvardas Žakaris, Jonas Juozapaitis, Edmundas Jonyla, Algis Rimas, Bronius Bradauskas ir Bronius Pauža.

REKLAMA

Projekto rengimą paskatino VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro kreipimasis.

Ši įstaiga administruoja vietines rinkliavas už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą bei privalo išieškoti rinkliavos skolas iš Šiaulių miesto ir rajono, Akmenės, Joniškio, Radviliškio, Pakruojo, Kelmės rajonų savivaldybių gyventojų.

"Administracinėse bylose už kiekvieną skundą, nepaisant to, kiek jame keliama reikalavimų, mokamas 100 litų žyminis mokestis, bylų nagrinėjimas administraciniuose teismuose paprastai užtrunka kelis mėnesius", - sako projekto autorius E. Žakaris. Todėl projektu ir siūloma supaprastinti rinkliavų už atliekų tvarkymą skolų išieškojimą.

Pasak socialdemokrato, priėmus įstatymo projektą, juridiniai ir fiziniai asmenys, iš kurių rinkliavos skolos (dažniausiai nedidelės) bus išieškomos teismine tvarka, neturės vykti į apygardos administracinio teismo žodinio nagrinėjimo posėdžius. Anot E. Žakario, priteisus skolą iš jų bus priteistas daug mažesnis žyminis mokestis, mažės teismų apkrovimas ir jų darbo sąnaudos, nebus didinamas rinkliavos už atliekų tvarkymą dydis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų