REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramų ketvirtadienio vakarą  čiulbant lakštingaloms ir pritariant nesuskaičiuojamai daugybei kitų  paukščių atmosfera laisvalaikio ir poilsio centre „Ventainėjė“ pradėjo kaisti. Kerinti gamta ir alsuojantis ramybe vakaras. Taip viskas atrodė tik iš pirmo žvilgsnio. Iš tiesų čia atmosfera įsielektrino nuo besikaupiančios varžybinės įtampos,  būtent čia pradėjo rinktis tituluočiausi Pabaltijyje ir labai aukštai vertinami pasaulio reitinguose burlentininkai kovai dėl Extreme-sports.lt organizuojamų „Baltic Cup“ Lietuvos etapo varžybų apdovanojimų ir pasaulio reitingo taškų. Į šias „Formula Windsurfing“ klasės varžybas atvyko gausus būrys paties aukščiausio lygio sportininkų. Visus jų iškovotus titulus suskaičiuoti būtų labai sunku. Kai kurie iš atvykusių yra šios klasės profesionalai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso užsiregistravo keturiasdešimt vienas dalyvis iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos. Laukti svečiai iš Švedijos, užstrigo namuose dėl susisiekimo problemų.

REKLAMA

Penktadienio rytas išaušo ramus. Varžybų atidarymas ir laukimas vėjo. Po pietų vėjas šiek tiek sustiprėjo ir suteikė vilčių. Buvo paruošta distancija ir duoti dviejų plaukimų startai, tačiau abu teko atšaukti dėl vėjo trūkumo. Vėjas penktadienį taip ir neįsibėgėjo, matyt kaupė jėgas sekančiai varžybų dienai.

Šeštadienį situacija tapo visiškai priešinga. Niekam nekilo abejonių ar pakaks vėjo? Šį kartą „Ventainė“ vėjo nepašykštėjo ir pavyko surengti šešis plaukimus. Vėjo buvo tiek, kad kai kuriems dalyviams sąlygos tapo per daug sudėtingos. Deja, nepavyko išvengti avarijų. Keletui

dalyviu neatlaikė inventorius, juos teko pargabenti į krantą gelbėtojų kateriu. Kai kurie dalyviai tiesiog neatlaikė fizinio ir psichologinio varžybų krūvio, todėl paskutiniuose plaukimuose startavo toli gražu ne visi užsiregistravę sportininkai. Sekmadieni tvyrojo visiškas štilis, nebuvo duotas nei vienas startas.

REKLAMA
REKLAMA

Įteikti apdovanojimai ir pravesta varžybų uždarymo ceremonija.

Daugelis pačių tituluočiausių varžybų dalyvių buvo sužavėti nuostabia gamta ir puikiomis buriavimo sąlygomis „Ventainėje“ bei dėkojo varžybų organizatoriams už puikų renginį. Pasak jų – lietuviai šias varžybas surengė puikiai, organizacine prasme pranoko net ir kai kurias pasaulinio lygio burlenčių varžybas.

Bendrosios įskaitos nugalėtojų trejetas (vieta, vardas, pavardė, burės numeris, šalis):

1. Janis Preiss (LAT 23, Latvija)

2. Martin Ervin (EST202, Estija)

3. Filip Korczycki (POL555, Lenkija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai iš mūsų šalies atstovų bendroje įskaitoje pasirodęs Arvydas Moliušis liko tryliktoje vietoje.

Jaunimo grupė (iki 20 metų):

1. Kaju John (EST24, Estija)

2. Andrius Šliuburys (LTU153, Lietuva)

3. Marta Luize Avercenko (LAT5, Latvija)

Lengvasvorių grupė (iki 75kg):

1. Henri Kaar (EST311, Estija)

2. Kristaps Vituls (LAT313, Latvija)

3. Gediminas Gresevičius (LTU76, Lietuva)

„Masters“ (nuo 35m amžiaus) įskaitoje dominavo estai:

1. Martin Ervin (EST202, Estija)

2. Erno Kaasic (EST2, Estija)

3. Toomas Molder (EST44, Estija)

Grand masters (nuo 45 m amžiaus) įskaitoje laimėjo mūsų šalies atstovas:

1. Arvydas Moliušis (LTU789, Lietuva)

2. Martin Grobins (LAT777, Latvija)

3. Bruno Strauss (LAT134, Latvija)

Sekantis "Baltic Cup" varžybų etapas vyks birželio 25-27 dienomis Latvijoje.

Varžybas organizuoja Extreme-sports.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų