REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar smėlio skulptūrų parke „Olialia SunSet Sand 2010“  buvo atidaryta nauja  grupės „Olialia pupytės“ lyderės,  televizijos laidų vedėjos ir krepšininko Simo Jasaičio draugės Oksanos Pikul smėlio skulptūra.

REKLAMA
REKLAMA

Skulptūrą per 4 dienas sukūrė smėlio menininkas iš Latvijos Karlis Ylė.  „Peržiūrėjau daugybę Oksanos nuotraukų bei televizijos interviu internete, klausiau dainų, kad susidaryčiau įspūdį apie šią žavią merginą. Ar pavyko skulptūra spręsti Jums“, - sakė skulptorius Karlis Ylė iš Latvijos.

REKLAMA

„Apie tai, kad ir mane nulipdys iš smėlio sužinojau visai neseniai - sakyčiau, tai labai smagi naujiena. Būtinai  nukeliausiu iki Kauno aplankyti "Olialia Sunset Sand" festivalio, reikės būtinai įsiamžinti su savo skulptūra!", - sakė Oksana Pikul.

Pirmojo tarptautinio smėlio skulptūrų festivalio „Olialia Sunset Sand  2010“ kompozicijų parkas buvo atidarytas  Kaune, Karmelitų aikštėje, prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“. Festivalio metu „Olialia SunSet Sand  2010" prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis"  pastatyta net   15  įspūdingo dydžio smėlio skulptūrų.  Jų aukštis nuo 2 iki 6 metrų.  Festivalio metu  panaudota daugiau nei 500 tonų specialaus smėlio, atgabento iš Rizgonių karjero, esančio Jonavos rajone.

REKLAMA
REKLAMA

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ - tai  unikalus kultūros renginys, kurio metu kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti, kaip paprastas smėlis menininkų pastangomis tapo unikaliais meno kūriniais.  Didžiausia skulptūra  skirta legendiniam pop karaliui Maiklui Džeksonui, juk netrukus sukaks metai, kai pasaulis neteko šio garsaus dainininko. Maiklo Džeksono smėlio skulptūros aukštis siekia net 6 metrus ir tai  aukščiausia Maiklo Džeksono smėlio skulptūra pasaulyje", -- sako vienas iš festivalio “Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" rengėjų, Baltijos smėlio skulptūrų menininkų asociacijos prezidentas Sandis Kondratas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" smėlio skulptūrų parke lankytojai pamatys  Maiklą Džeksoną, Kauno „Žalgirio“ prezidentą Arvydą Sabonį ir kapitoną Dainių Šalengą,   Formulės 1 bolidą ir legendinį  lenktynininką Maiklą Šumacherį,  JAV Laisvės statulą, garsųjį Egipto Sfinksą, Trakų pilį, Eifelio ir Pizos bokštus,   animacinio filmo „Šrekas“  pagrindinį herojų ir jo ištikimą draugą,  dinozaurų,  garsių Lietuvos ir užsienio žmonių skulptūras.

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" smėlio skulptūrų parkas dirbs nuo 10 iki 21 valandos kasdien net iki rugsėjo mėnesio.

REKLAMA

Festivalyje „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ dalyvauja dešimt pasaulinio garso smėlio skulptorių iš JAV, Japonijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Airijos ir Lietuvos.  Tokio lygio smėlio skulptūrų  specialistai į Lietuvą atvyko pirmą kartą: JAV vieno iš didžiausių smėlio skulptorių konkurso „Virginia Beach“ nugalėtoja Eva Suzuko –McGrew ,  Kinijos smėlio skulptūrų festivalio, kurio pagrindinė tema buvo  Pekino olimpinės žaidynės,  pirmosios vietos laimėtojas  Sandis Kondratas ,  tarptautinių festivalių nugalėtojas Jukka Lakela iš Suomijos,  garsūs Didžiosios Britanijos smėlio skulptoriai Zara Gaze ir Christopher Squier, taip pat  jų kolegos iš Lietuvos Donatas Mockus ir Liutautas Greižė.

REKLAMA

„Su malonumu priėmiau kvietimą dalyvauti pirmajame smėlio skulptūrų festivalyje Kaune.  Daug  girdėjau apie Lietuvą, tačiau  niekada čia neteko būti.  Tikiuosi, kad mano kūriniai sudomins visos Lietuvos gyventojus.  Smėlis leidžia menininkui įgyvendinti tokias idėjas ir fantazijas, kurios neįmanomos dirbant su tradicinėmis medžiagomis, todėl smėlio skulptūros yra ypatingos", - sako  JAV didžiausio smėlio skulptorių konkurso „Virginia Beach“ nugalėtoja Eva Suzuko –McGrew .

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų