REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniuje savo turą per Lietuvą baigė Saugesnio interneto akademija, kurios absolventais tapo daugiau nei 2,2 tūkst. moksleivių, jų tėvelių bei mokytojų, pranešė telekomunikacijų bendrovė TEO LT.

REKLAMA
REKLAMA

Tris mėnesius trylikoje šalies miestų jie klausėsi paskaitų apie patyčias internete, asmeninės informacijos apsaugą bei galimybes išvengti priklausomybės nuo kompiuterio, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA

Saugesnio interneto akademijos lektoriai nuo vasario iki gegužės keliavusiame TEOBUSE surengė daugiau nei 120 paskaitų. Jos 6-9 klasių moksleiviams ir jų tėveliams buvo skaitomos Marijampolėje, Rokiškyje, Jurbarke, Vilkaviškyje, Anykščiuose, Kaišiadoryse, Naujojoje Akmenėje, Pasvalyje, Kupiškyje, Biržuose, Raseiniuose, Širvintose ir Vilniuje.

TEO LT nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerijos Informacinių technologijų centro (ITC), Ryšių reguliavimo tarnybos ir telekomunikacijų bendrovės TEO organizuotos akademijos aktyviausiais dalyviais šiemet tapo Vilniaus, Marijampolės, Širvintų, Anykščių mokyklų ir gimnazijų mokiniai, taip pat – tėveliai ir mokytojai Kaišiadoryse, Marijampolėje, Naujojoje Akmenėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais vykusio turo metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas asmeninės informacijos -  nuotraukų, vaizdo, asmens duomenų – apsaugai, taip pat virtualių patyčių, priklausomybės nuo kompiuterio problematikai, saugaus naudojimosi internetu klausimams.

Išklausiusieji paskaitas gavo vertingų patarimų bei specialius akademijos diplomus, o aktyviausieji – ir įvairių prizų.

Saugesnio interneto akademija Lietuvoje vyko jau antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais aštuoniuose šalies miestuose akademijos kursą išklausė daugiau nei pusantro tūkstančio mokinių, tėvelių ir mokytojų.

Kaip ir praėjusiais metais, akademija buvo rengiama tarptautinės Saugesnio interneto dienos, minimos daugiau nei 60 šalių visame pasaulyje, proga. Daugiau informacijos apie saugų internetą ir Saugesnio interneto dienos renginius galima rasti internete, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų