REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Lietuvos socialdemokratų frakcija kreipėsi į Seimo valdybą dėl Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvados veterinarijos įstatymo pakeitimo įstatymo projektui. Peršasi išvada, jog Teisės departamentas taiko dvigubus standartus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo LSDP frakcijos, Kaimo reikalų komiteto nario dr. Jono Jagmino, departamento pateiktose išvadose teigiama, kad Veterinarijos įstatymo pakeitimo projekte yra nuostata, jog „Gyvūnų laikytojai privalo leisti veterinarijos gydytojams apžiūrėti gyvūnus, imti tyrimui jų kraują ar kitą medžiagą, juos vakcinuoti, imtis priešepizootinių ir kitų veterinarinių, profilaktinių priemonių ir visokeriopai padėti atlikti šiuos darbus“ galimai prieštaraujanti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 23 straipsnio nuostatoms.

REKLAMA

“Atkreipiame Seimo valdybos dėmesį, kad analogiška nuostata teikiama ir Vyriausybės parengto Veterinarijos įstatymo pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIP-1176(2) 15 straipsnio 4 dalyje: ,,4. Gyvūnų laikytojai privalo leisti veterinarijos gydytojams apžiūrėti gyvūnus, imti tyrimui jų kraują ar kitą medžiagą, juos vakcinuoti, imtis priešepizootinių ir kitų veterinarinių profilaktikos priemonių ir visokeriopai padėti atlikti šiuos darbus, teisės aktų nustatyta tvarka apmokėti už atliktą darbą.“ Tačiau šiai analogiškai nuostatai Seimo kanceliarijos Teisės departamentas nepareiškė įtarimo, kad ši nuostata galimai prieštarauja Konstitucijai", – sako Seimo narys J.Jagminas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentaro, tokia pat nuostata yra įteisinta dabar galiojančiame Veterinarijos įstatyme ir niekam nekyla abejonių, kad ji galėtų prieštarauti Konstitucijai.

“Neaišku, kodėl Seimo kanceliarijos Teisės departamentas taiko dvigubus standartus, nustatydamas, kad viename projekte ta pati nuostata galimai prieštarauja Konstitucijai, kitame ne. Galima daryti išvadą, kad tokiu būdu yra blokuojamas alternatyvaus projekto pateikimas Seime. Todėl socialdemokratų frakcijos vardu prašome Seimo valdybą išnagrinėti šitą atvejį ir nustatyti priežastis, kodėl taip buvo padaryta", – teigia Seimo narys J.Jagminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prašoma, kad Seimo plenariniame posėdyje Vyriausybės teikiamas Veterinarijos įstatymo pakeitimo įstatymo projektas ir alternatyvus Veterinarijos įstatymo pakeitimo įstatymo projektas būtų svarstomi kartu, tik gavus Etikos ir procedūrų komisijos bei Teisės ir teisėsaugos komiteto išvadas

LSDP frakcija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų