REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketina steigti Lietuvoje savo pasaulinį paslaugų centrą (angl. „Global Operations Centre of Excellence“) – kompanija jau pasirašė ketinimų protokolą su Ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Western Union“ planuoja centrą Lietuvoje atidaryti jau šiemet ir per pirmuosius trejus metus sukurti daugiau nei 200 darbo vietų.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad tarptautinė finansinių paslaugų inovacijų lyderė „Western Union“ šiam projektui pasirinko Lietuvą. Jau nebe pirma užsienio investicija į mūsų šalies paslaugų sektorių rodo, kad esame pajėgūs pasiūlyti ir siūlome pasaulinėms korporacijoms puikius specialistus ir aukštos pridėtinės vertės paslaugas“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

„Lietuvą pasirinkome dėl puikiai išsilavinusių ir kvalifikuotų bei daugybę užsienio kalbų mokančių žmonių, stabilaus politinio klimato ir atsigaunančios ekonomikos, pasaulinio lygio infrastruktūros bei Lietuvos Vyriausybės pastangų pritraukti užsienio investuotojus“, – sako Davidas Larkworthy, „Western Union“ vyresnysis viceprezidentas ir veiklos strategijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasauliniame paslaugų centre Vilniuje bus teikiamos aptarnavimo ir administravimo paslaugos, kurios papildys kitų „Western Union“ centrų paslaugas. „Su šia kompanija dirbame jau metus ir labai džiaugiamės, kad „Western Union“ išsirinko Lietuvą kaip geriausią vietą savo pasauliniam centrui steigti“, – sako Mantas Nocius, kompanijai į Lietuvos rinką žengti padėjusios ir nuolat jai talkinusios viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

„Western Union“ veikia per daugiau nei 420 000 klientų aptarnavimo taškų tinklą 200 šalių ir teritorijų visame pasaulyje. Šis paslaugų centras Vilniuje bus ketvirtas „Western Union“ pasaulinis centras. 2009 metais „Western Union“ apyvarta buvo 5,1 mlrd. JAV dolerių, kompanijoje dirba daugiau kaip 6 000 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovo mėnesį pasaulinė tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų bazė „FDiMarkets.com“ paskelbė, kad 2009 metais į Lietuvos rinką žengė 28 užsienio investuotojai, kurie investavo daugiau nei 3,5 mlrd. litų (1 mlrd. eurų) ir sukūrė 5 300 naujų darbo vietų. Jungtinės Karalystės „Barclays Group“ Vilniuje įsteigė pasaulinį informacinių technologijų centrą. JAV medicinos įrangos gamintoja „Moog Medical“ pradėjo plėtoti medicinos įrangos gamybos, paslaugų ir tyrimų bei eksperimentinę veiklą Lietuvoje. Pasaulinė ventiliacinių sistemų gamybos grupė – Švedijos kompanija „Systemair“ planuoja atidaryti naują vėdinimo įrangos gamyklą Ukmergėje, o Ispanijos „Gruppo Sopena“ numato atidaryti aliuminio detalių gamyklą Alytaus pramoniniame parke. Taip pat viena iš pasaulio naujų technologijų lyderių korporacija IBM ir Lietuvos Vyriausybė neseniai pasirašė ketinimų protokolą dėl jungtinio mokslinių tyrimų centro steigimo Lietuvoje.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų