REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras R. Šimašius siūlo panaikinti pareigą gyventojams bei įmonėms švenčių dienomis kelti Lietuvos valstybės vėliavą prie pastatų, kuriuose yra įsikūrę, tačiau tokį reikalavimą palikti valstybės ir savivaldybių institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu galiojantis Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas visus asmenis bei įmones įpareigoja ant pastatų kelti Lietuvos valstybės vėliavą švenčių dienomis, t. y. Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją. Už šios pareigos nevykdymą gyventojams bei įmonėms gresia administracinė atsakomybė - įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 30 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijoms - nuo 30 iki 60 litų.

REKLAMA

Teisingumo ministro teigimu, vėliavos kėlimas visų pirma turėtų būti iš pilietinių paskatų daromas veiksmas, o ne teisinė pareiga. Šiandien šios pareigos nevykdo nemažai žmonių, o ir užtikrinti, kad vėliavos numatytomis dienomis būtų iškeltos ant visų pastatų, gana sudėtinga. Taigi kyla įstatyme įtvirtinto reikalavimo laikymosi problema.

Policijos departamento duomenimis, per šiuos metus jau buvo nubausta daugiau nei 800 asmenų ir įmonių, ir tai tik dalis, kurią pavyko užfiksuoti, kadangi visų kaskart patikrinti praktiškai neįmanoma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų