REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai yra ypač svarbu, jog įgyvendindamos santykių su Rusija "perkrovimo" politiką JAV atsižvelgtų ir į mažųjų šalių interesus bei suteiktų reikalingas saugumo garantijas, pažymėjo Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ketvirtadienį Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime su JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininku Hovardu Bermanu (Howard L. Berman) ir komiteto nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydami į tai JAV Atstovų Rūmų URK vadovai sakė suprantantys Baltijos ir kai kurių Šiaurės valstybių susirūpinimą dėl šios vadinamos santykių su Rusija "perkrovimo" politikos, tačiau užtikrino, kad mažosios valstybės, Baltijos ir Rytų Europos šalys, nebus užmirštos. Buvo pažymėta, kad JAV tikslas yra siekti gerų santykių su visomis valstybėmis ir tarp įvairių valstybių.

REKLAMA

Prieš susitikimą JAV Atstovų Rūmų URK vadovas pabrėžė, kad Baltijos valstybės ir ypač Lietuva jam yra labai brangios, nes jo senelis yra kilęs iš Vilniaus.

Su vizitu Vašingtone viešinti Seimo Pirmininkė I. Degutienė, pradėdama šį susitikimą, pažymėjo, jog Šiaurės ir Baltijos šalys palaipsniui tampa vis labiau integruota valstybių bendruomene, kuri, nepaisant skirtingos narystės Europos Sąjungoje ir NATO, pasižymi glaudžiu užsienio ir saugumo politikos koordinavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Seimo Pirmininkė taip pat susitiko su JAV Atstovų Rūmų Pirmininke Nense Pelosi (Nancy Pelosi), Tarptautinio Respublikonų Instituto vadovais. Vakare Seimo Pirmininkė I. Degutienė taip pat lankėsi Baltimorėje, kur susitiko su vietos lietuvių bendruomene.

Šiandien Seimo Pirmininkė parvyksta į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų