REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mariaus Jampolskio garbės kodeksas (Interviu)

Jausmų sumaištis, vieši asmeninio gyvenimo aptarimai. Daug vaidmenų kine ir televizijoje sukūręs aktorius Marius Jampolskis tai pajuto savo kailiu. Pajuto, kai fotoaparatų blykstės šeimą turintį aktorių oro uoste užfiksavo su dainininke Ona Kolobovaite po atostogų Egipte

REKLAMA
REKLAMA

Jo pilna visur. Tai naujas lietuvis seriale „Moterys meluoja geriau“, žavus „Triumfo arkos“, daug pinigų žadantis „Tele loto“ vedėjas, lyderiaujantis „Žvaigždžių duetų“ dalyvis. Kiek mažiau gerbėjų matė jo įspūdingus darbus teatre, kuriame jis praleidžia daugiau laiko nei televizijoje. 31 metų M.Jampolskis už veiklą teatre įvertintas aukščiausiu teatro „Auksinio scenos kryžiaus“, o už kino vaidmenį – „Sidabrinės gervės“ apdovanojimais. Dabar jis sako gyvenantis naujausio savo monospektaklio „Gaidukas“ emocijomis ir it deimantą gludina vaidmenį.

REKLAMA

Jei jūsų trejų metų sūnus Dovydas paklaustų, apie ką šis spektaklis, kaip apie jį papasakotumėte?

Spektaklius reikia žiūrėti, o ne apie juos pasakoti. Tai berniuko iš vaikų namų gyvenimo istorija. Pjesės autorė Ema Ashley apima jo gyvenimo tarpsnį nuo 7 iki 25 metų. Vokiečių autorė kūrinį rašė specialiai man. Su spektaklio režisieriumi Jurijumi Smoriginu ji „susipažino“ per televizorių. Su juo dirbti nėra lengva, tačiau aš dėl netobulai įgyvendintos idėjos visuomet kaltinu save. Mano herojus išgyvena. Ir išsaugo dvasios švarą.

REKLAMA
REKLAMA

Esate optimistas ar keikiate nelengvą mūsų dabartį?

Nieko nekeikiu. Jei žmogui, kuris visus keikia, nuo to palengvėja – tebūnie. Vis saviraiškos būdas. Aš jų dabar turiu pakankamai. Iš viso to galiu užsidirbti pragyvenimui. Esu pavalgęs.

Gal todėl, kad krizė sutapo su jūsų žvaigždės valanda. Visur jūsų pilna, visiems jūsų reikia.

Tai priimu kaip didžiulę likimo dovaną, galimybę save išreikšti. Taip sutapo. O kai visa tai priimi kaip dovaną, už kurią esi labai dėkingas, netikėtai gauni ir kitų dovanų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip apsisaugoti nuo neigiamos informacijos, agresyviai sklindančios iš televizoriaus: krizė, bedarbių daugėja, mokesčiai didėja. Nusikaltimai, korupcija, žiemos šaltis.

Labai paprastai – reikia kuo mažiau žiūrėti televizorių, atsiriboti. Pravartu ugdyti savitaigą, pozityvų mąstymą.

Koks didžiausias jūsų pastarojo laikotarpio išgyvenimas?

Tai mano monospektaklis „Gaidukas“. Kaip pusantros valandos vienam išlaikyti žiūrovų dėmesį, kaip juos įtikinti pasakojama istorija?

Ar teatre netrukdo televizijoje pelnytas populiarumas?

Ne. Teatras yra viena, o televizija – kita. Ji ne vienam teatro aktoriui padeda išgyventi – nėra ko koketuoti. O visa kita priklauso tik nuo profesionalumo.

REKLAMA

Kas jūsų gyvenimo vertybių  piramidės viršuje?

Teatras.

Jūsų tėtis inžinierius dainuodavo vestuvėse. Dėdė buvo estrados dainininkas, o jūs vaikystėje pasirinkote ne berniukų išsvajotą gitarą, o muzikos mokykloje baigėte smuiko klasę.

Kai moki griežti smuiku, be vargo gali groti ir kitais styginiais instrumentais. Pasirinkau smuiką ir patekau į griežtą tėvo priežiūros lauką, nes, kaip visi kiti vaikėzai, buvau tinginys. Dabar jam esu labai dėkingas. Nesvarbu, kad netapau smuikininku, bet muzikos mokykla smarkiai praplėtė mano akiratį, pravėrė pasaulėjautos langus į subtilųjį pasaulį.

REKLAMA

Lietuvių, turbūt ne tik jų, bruožas – pavydas. Neteko to pajusti, nes juk turite pakankamai darbo, jums sekasi?

Tiesiogiai – ne. Tiesiog neturiu laiko į tai gilintis. Gal kas už akių ir apšneka, tik aš to neišgirstu.

Kiekvieną sekmadienį pakiliai šūkčioti „Tele loto“ žaidime nepabosta?

Ne. Čia matau daug laimingų žmonių, pinigai krinta tarsi iš dangaus. Vienam dovanoji milijoną, kitam – automobilį. Žmonės verkia iš laimės. Suprantu, kad tai iliuzija, bet tą akimirką ji tave įkrauna gera energija.

O pačiam yra tekę išlošti?

Ne, nesu azartiškas žmogus. Kelis sykius „Tele loto“ bilietų esu gavęs dovanų. Bet neišlošiau nei namo, nei automobilio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingai dalyvaujate projekte „Žvaigždžių duetai“. Su grupės dainininke Irūna esate ryškūs lyderiai. Kam jums, užimtam teatro ir televizijos žmogui, reikalingas šis eksperimentas?

Labai noriu dainuoti. Vertinu kūrybinę partnerystę. Man pasisekė su dueto partnere. Duetas – daugiau nei balsų derėjimas. Tai – bendradarbiavimas, visapusiškas supratimas, idealiai sutapę energetiniai laukai.

Televizijoje pelnytas populiarumas nesusuko galvos?

Į televiziją  patekau būdamas pakankamai subrendęs. Daugiau ar mažiau įsivaizdavau, kas čia laukia, žinojau jos virtuvę. Tai, kad tave ekrane dažniau matys tūkstančiai žmonių, manęs nesugadino. Bent man taip atrodo.

REKLAMA

Kokį vaidmenį teatre turėtų suvaidinti Marius Jampolskis, kad jį po sėkmingų gastrolių oro uoste sutiktų fotoreporterių blykstės?

Neįsivaizduoju.

O po atostogų Egipte drauge su auksiniu Lietuvos balsu – „Triumfo arkos“ nugalėtoja Ona Kolobovaite – sutiko...

Nekomentuosiu.

Ar po to kilęs skandalas smarkiai paveikė jūsų gyvenimą?

Nekomentuosiu.

Gyvenate savo namuose?

Taip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų