REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepilnametės gyvybę su bendrininkų grupe atėmusiam ir ją išniekinusiam 22 metų biržiečiui J. J. paskirta įstatymų numatyta griežčiausia bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Tokį nuosprendį ketvirtadienį paskelbė Panevėžio apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmė iki gyvos galvos krašto teisinėje praktikoje paskirta tryliktą kartą.

Biržuose nužudyta septyniolikmetė į šį miestą iš Kupiškio buvo atvykusi mokytis.

Bylos duomenimis, 2008 metų rugsėjo 13-osios naktį jauni biržiečiai automobiliu "VW Golf" ėmė persekioti Biržų miesto gatve ėjusią merginą. Pagrobę nepilnametę, nuvežė ją į vieno bendrų namą ir kelias valandas laikė uždarę. Smurtu ir prievarta palaužta nepilnametė čia buvo seksualiai prievartaujama. Paryčiui smurtautojai, bijodami, kad jų nusikaltimas gali paaiškėti, nutarė su ja susidoroti - nugabeno savo auką į nuošalią vietą Šilų miške ir žiauriai užmušė.

REKLAMA

Kitiems šio nusikaltimo bendrininkams, kaltintiems seksualiniu prievartavimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir nusikaltimo slėpimu, paskirtos įvairios trukmės laisvės atėmimo bausmės: A. V. - aštuonerių, M. G. - šešerių, S. B. - pustrečių metų.

Sudėtingoje byloje prireikė trijų papildomų ikiteisminių tyrimų dėl melagingų parodymų, kuriais pareigūnų apklausiami asmenys klaidino šio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis tyrėjus.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų