REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik pusantrų metų užsitęsusioje epopėjoje dėl klaidinamos "Bigbank" reklamos, ko gero, bus padėtas taškas. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą pritarti Konkurencijos tarybos išvadoms, kad "Bigbank" reklamos šūkis "Bigbank - greičiausias kelias iki pinigų" yra klaidinamas.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba už klaidinamą reklaminį teiginį "Bigbank" - greičiausias kelias iki pinigų" bendrovei "Balti Investeeringute Grupi Pank AS" 2009-ųjų sausį skyrė 30 tūkst. litų baudą.

REKLAMA

Pasak Konkurencijos tarybos atstovės spaudai, tyrimas buvo pradėtas pagal UAB "General Financing" ir vartotojo skundus.

Vartotojas nurodė, kad patikėjęs reklama kreipėsi į "Bigbank" skyrių dėl 1000 litų paskolos išdavimo. Visa kredito suteikimo procedūra truko kelias dienas, kol buvo išnagrinėtas prašymas ir pervesti pinigai. Po to vartotojas sužinojo, kad kai kurių kitų vartojimo kreditus teikiančių įmonių taikomos kredito išdavimo procedūros yra trumpesnės (ypač sudarant sutartį elektroniniu būdu) nei "Bigbank" filialo.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgusi į tyrimo metu nustatytas aplinkybes bei įvertinusi vartojimo kreditus teikiančių įmonių laiko skirtumus nuo vartotojo prašymo pateikimo gauti kreditą iki pinigų gavimo, Konkurencijos taryba priėjo prie išvados, kad "Bigbank" vartotojams neišduoda pinigų greičiausiai, o tai prieštarauja skelbtam reklamos teiginiui.

"Bigban" teigia vykdysiąs teismo sprendimą, tačiau jų įsitikinimu, šūkis "Bigbank - greičiausias kelias iki pinigų" yra metafora, skirta banko teikiamoms paslaugoms apibūdinti, kurioje neminimos konkrečios paskolos, jų suteikimo sąlygos, terminai, dydis ar kitos savybės. Kad ši metafora yra suprantama perkeltine prasme, jau anksčiau patvirtino Valstybinis patentų biuras, Lietuvių kalbos institutas ir atliktos apklausos. "Be to, nemanome, kad vartotojai yra neišsilavinę ir kredito gavimo procedūra supranta kaip estafetę 100 metrų distancijai įveikti. Tai rodo ir analogiškų skundų nebuvimas kitose šalyse, bei pasaulinė praktika, kur aukščiausiojo laipsnio būdvardžiai nėra draudžiam", - teigia "Bigbank" filialo Lietuvoje vadovas Rolandas Norvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų