REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2010 m. valstybė numato finansuoti apie 5 tūkstančius naujų magistrantūros studijų vietų, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija. Beveik 4,2 tūkst. antrosios pakopos pirmakursių studijos bus apmokamos iš valstybės biudžeto, o dar virš 700 – ES struktūrinių fondų lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sudėjus valstybės biudžeto lėšas ir Europos Sąjungos pinigus, magistrantūros vietų skaičius šiemet bus didesnis nei pernai, –  pranešime cituojamas  švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Ir sunkmečiu neatsisakome svarbaus tikslo – investuoti į ateities mokslininkus, kurių darbai klos pamatus aukštųjų technologijų verslui.“

REKLAMA

Vyriausybė patvirtino iš valstybės biudžeto finansuojamų magistrantūros vietų skaičių. Biomedicinos mokslų sričiai atiteks – 410, technologijos – 1529, socialiniams mokslams – 1460, humanitariniams mokslams – 478, meno studijoms – 314 studijų vietų.

Magistrantūros vietos konkretiems universitetams paskirstytos pagal mokslo veiklos rezultatus, 2009 m. gautų studijų krepšelių skaičių ir studijų tarptautiškumą.

Iš  Švietimo ir mokslo administruojamų ES struktūrinių fondų dar papildomai numatoma finansuoti virš 700 fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų magistrantūros studijų vietų. Europos Sąjungos lėšos pasitelktos siekiant, kad sunkmečiu nesumažėtų magistrantūros vietų skaičius imliuose mokslui ūkio subsektoriuose, kurių pagrindu kuriami mokslo, studijų ir verslo slėniai.

Bendras magistrantūros vietų skaičius lyginant su pernai didėja. 2009 m. į valstybės finansuojamas studijas priimta 4547 magistrantų,sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų