REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamažu nurimo kalbos apie prie Nigerijos krantų piratų pagrobtą laivo “Argo" kapitoną klaipėdietį Dmitrijų Baškirovą. Skelbiama, kad su pagrobėjais vyksta derybos. “Respublika" domėjosi, ką tai reiškia. Pašnekovas - ką tik 50-ąjį gimtadienį atšventęs buvęs AB “Limarko" laivininkystės kompanijos laivo “Saturnas" kapitonas klaipėdietis Sergejus Triškinas, pernai pats 11 parų išbuvęs Nigerijos piratų nelaisvėje ir vos nežuvęs nuo jų kulkos.

REKLAMA
REKLAMA

Priminė karčią patirtį

“Argo" kapitono D.Baškirovo pagrobimas S.Triškiną sujaudino ne tik dėl to, kad abu jūrininkai yra geri pažįstami ir net kartu mokėsi saugos kursuose.

REKLAMA

“Labai jaudinuosi dėl Dmitrijaus. Aš jį kelis kartus keičiau laivuose. Dmitrijus labai gražiai fotografuoja. Jo nuotraukos net kabo laivuose. Tikrai netikėjau, kad šioje Kamerūno vietoje gali būti nesaugu. Prieš metus aš pats plaukiau į Doualos uostą. Tada mus saugojo karinis laivas. Bet ne nuo piratų, o nuo viską iš laivų gvelbiančių smulkių vagišių, kurių pilna visuose Afrikos uostuose", - neslėpė susirūpinimo S.Triškinas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs “Saturno" kapitonas puikiai žino, apie ką kalba, nes pats praėjusių metų rugpjūčio pradžioje buvo pagrobtas Nigerijos piratų. Neatmetama galimybė, kad ir tos pačios grupuotės.

Tuo metu jo vadovaujamas Lietuvos laivas laukė įplaukimo į Koko uostą. Kartu su dar keturiais kolegomis klaipėdietis Nigerijos piratų nelaisvėje išbuvo beveik 11 parų.

Paklaustas, ar už jų išlaisvinimą sumokėta išpirka, S.Triškinas neatsakė nei taip, nei ne.

“Negaliu pasakyti, nes tai tik prielaidos. Gal ir buvo, tačiau aš neturiu jokių įrodymų. Apie išpirką reikėtų kalbėti kuo mažiau, nes bet kokia informacija gali pakenkti jūrininkams. Piratų vadai gali ją perskaityti ir nuspręsti atsikratyti belaisvių", - tikino jūrininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų