REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis nemato nieko blogo, kad į birželio pradžioje vyksiantį Baltijos jūros valstybių tarybos posėdį atvyks ne Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, o vicepremjeras Viktoras Zubkovas. Pasak A. Ažubalio, tai yra normali Rusijos diplomatinė praktika.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš manau, kad tai yra normali Rusijos praktika. Paprastai rusai į tokio formato susitikimus siunčia vicepremjerus. Aišku, mes laukėme V. Putino, tačiau tokia praktika yra, ir mes turime ją priimti. Be to, Danija ar Švedija taip pat siunčia savo antruosius asmenis, vicepremjerus", - trečiadienį žurnalistams sakė A. Ažubalis.

REKLAMA

Rusijos vicepremjeras V. Zubkovas taip pat eina ir bendrovės "Gazprom" direktorių tarybos pirmininko pareigas. A. Ažubalio manymu, Rusija į Lietuvą neatsitiktinai siunčia būtent šį vicepremjerą, nes abi šalys turi bendrų energetinių reikalų.

"Aš manau, išvada paprasta - mes su Rusija turime klausimų energetikos srityje. Tačiau pirmiausia tai yra daugiašalis formatas, o kokie susitikimai vyks paraštėse, matysime", - kalbėjo užsienio reikalų ministras.

Paklaustas, ar Baltijos jūros valstybių tarybos posėdžio metu jau yra numatyti kokie nors dvišaliai Lietuvos ir Rusijos vadovų susitikimai, A. Ažubalis teigė kol kas nesantis įgaliotas šiuo klausimu ką nors sakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų