REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija pranešė skelbianti idėjų konkursą universitetams iki liepos 1 dienos teikti projektų aprašymus studijų infrastruktūrai, bazinei įrangai atnaujinti ir naujai įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybiniai ir privatūs universitetai gali gauti paramą mokomajai, laboratorinei įrangai, kurios reikia konkrečiai studijų programai atnaujinti ar įsigyti, patalpoms pritaikyti. Skiriamas finansavimas ir modernioms informacinėms technologijoms, programinei įrangai, kuri pagerintų studijų kokybę, įsigyti ar atnaujinti, sakoma ministerijos pranešime.

REKLAMA

Paraiškas ministerijai gali teikti universitetai kartu su partneriais – mokslo ir studijų institucijomis. Valstybiniams universitetams skiriama 95 proc. finansavimo, privatiems – 85 proc. Universitetai iš viso gali prašyti paramos vienam projektui nuo 1 milijono iki 10 milijonų litų, tačiau jei įranga skirta dviem universitetams, parama gali siekti 15 milijonų litų. Vienas universitetas gali pateikti ne daugiau nei tris projektų aprašymus (paraiškas).

Projektų aprašymai turi atitikti Sanglaudos skatinimo veiksmų programos, valstybės projektams keliamus reikalavimus, taip pat specialiuosius reikalavimus. Vertinant projektus bus atsižvelgiama į nustatytus kriterijus, pvz., ar projektas apima sujungiamus universitetus ar jų padalinius, ar įsigyjama informacinė įranga tiesiogiai pagerins studijų efektyvumą bei tarptautiškumą, ar įrangos įsigijimas (atnaujinimas) susijęs su naujų studijų programų aukštojoje mokykloje įdiegimu, ar projektas tiesiogiai susietas humanitarinių ir socialinių mokslų, meno studijų sričių plėtra bei kt.,teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų