REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo vicepirmininkė, "darbietė" Virginija Baltratienė dar nežino, ar Darbo partijos frakcija palaikys Prezidentės į generalinio prokuroro postą teikiamą Dariaus Valio kandidatūrą, tačiau abejoja, ar iki šiol Akmenės rajono apylinkės vyriausiuoju prokuroru dirbančiam D. Valiui užteks administracinių sugebėjimų vadovauti visai šalies prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA

"Patirtis, manau, nėra didelė. Generalinis prokuroras administruos visos šalies prokuratūros darbą. Vertinu, kad tai labai drąsus ir priimantis iššūkius žmogus. Galbūt tai teigiama savybė. Nesu nieko prieš ir tai, kad žmogus ateina iš mažo rajono, tačiau ar tas žmogus yra toks tvirtas, kad jo šita sistema, kokia yra, nesuvalgytų", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė V. Baltraitienė.

REKLAMA

Anot jos, Darbo partijos frakcija dar nesvarstė, ar palaikys D. Valio kandidatūrą, tačiau norėtųsi, kad kandidatas į generalinius prokurorus būtų tyręs daugiau bylų ar dirbęs didesniame regione.

Prezidentė D. Grybauskaitė vadovauti Generalinei prokuratūrai teikdama D. Valio kandidatūrą atkreipė dėmesį į tinkamą D. Valio pasirengimą - jis atitinka ir įstatymo keliamus reikalavimus, vertinga savybe laiko tai, kad 37-erių metų D. Valys turi du aukštuosius - teisės ir elektronikos inžinerijos - išsilavinimus.

Be to, D. Valys jau devintus metus vadovauja Akmenės rajono apylinkės prokuratūrai, kurios darbo rezultatais Prezidentė yra patenkinta. Tai esą taip pat turėjo įtakos D. Grybauskaitės pasirinkimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų