REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie sienos su Baltarusija buvo įstrigęs pavojingas krovinys

Prie sienos su Baltarusija buvo sulaikytas padidintą radioaktyvų foną skleidęs trąšų krovinys. Jį gabenusį vilkiką į Lietuvą pasieniečiai įleido tik po konsultacijų su Radiacinės saugos centro darbuotojais.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš pirmadienio į antradienį suveikė prie sienos su Baltarusija esančiame Medininkų pasienio kontrolės punkte sumontuota stacionari jonizuojančios spinduliuotės lygio matavimo įrangą. VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, jog padidintą radiacinį foną skleidžia per Lietuvą tranzitu vykęs vilkikas „MAN“ su puspriekabe.

REKLAMA

Juo iš Baltarusijos tranzitu per Lietuvą buvo gabenamos trąšos – kalio chloridas. Krovinys skirtas vienai Lenkijos bendrovei.

Mašiną vairavęs 48 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens, transporto priemonės ir krovinio dokumentus.

Automobilį ir puspriekabę VSAT pareigūnai dar sykį patikrino nešiojamaisiais jonizuojančios spinduliuotės matavimo prietaisais. Paaiškėjo, kad transporto priemonė skleidžia 56 mikrorentgenų per valandą radiacinį foną. Leistinas fonas yra 30 mikrorentgenų.

Kaip įprasta tokiais atvejais, VSAT pareigūnai apie sulaikytą automobilį informavo Radiacinės saugos centro specialistus ir netrukus gavo leidimą įleisti vilkiką į Lietuvą.

Po pasienio ir muitinės kontrolės ruso vairuojamam vilkikui leista tranzitu vykti į Lenkiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų