REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos disidentai sunerimę dėl Smolensko tragedijos tyrimo

Penki buvę Sovietų Sąjungos disidentai ir dabartinio režimo Kremliuje oponentai vienam iš Lenkijso laikraščių nusiuntė atvirą laišką, kuriame reiškiami nuogąstavimai dėl vykdomo Smolensko tragedijos tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „Rzeczpospolita“ paskelbė disidentų laišką, kuriame jie reiškia savo nuostabą ir nerimą dėl to, kaip dabar vyksta balandžio 10 dieną įvykusios Lenkijos prezidento lėktuvo avarijos tyrimas. Laišką pasirašė Aleksandras Bondarevas, Vladimiras Bukovskis, Viktoras Fainbergas, Natalija Garbanevskaja ir Andrejus Illarionovas.

REKLAMA

Smarkiai kritikuojama ir dabartinė Lenkijos vyriausybė, kuriai esą labiau rūpi ne tiesos nustatymas, o siekis bet kokia kaina užmegzti glaudesnius santykius su Rusija.

„Atrodo, kad mūsų draugai lenka demonstruoja tam tikrą naivumą pamiršdami, kad dabartinio Kremliaus režimo interesai nesutampa su jo kaimynės interesais“ - teigiama laiške, kuriame lenkai raginami birželio 20 dieną prie balsadėžių apginti savo nepriklausomybę. Birželio 20 dieną šalyje kaip tik vyks pirmalaikiai prezidento rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų