REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prie Vyriausybės rūmų į mitingą ketino susirinkti Vidaus reikalų sistemos pensininkų sąjungos, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, Konstitucinių teisių gynėjų asociacijos pakviesti žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Jie ketino reikalauti grąžinti sumažintas pensijas, protestuos dėl dirbančių pensininkų diskriminavimo bei ketinimų didinti pensinį amžių.

REKLAMA

Organizatorių teigimu, dar balandžio mėnesį Krikščionių partijos frakcijai pasisekė įtikinti Seimą, kad žmonių užtarnautos pensijos turi būti jiems grąžintos, tačiau Vyriausybė atkakliai vilkina šio sprendimo įgyvendinimą. Mitingo dalyviai sieks, kad pažadas ir įsipareigojimas pensininkams būtų ištesėtas.

Pasak Vidaus reikalų sistemos pensininkų sąjungos pirmininko Algimanto Medelio, Lietuvos pensininkų reikalavimas gauti iš valstybės tai, ką jie užsidirbo per visą savo gyvenimą, yra teisėtas ir teisingas. "Šį reikalavimą privalo pagaliau išgirsti ir suvokti Premjeras Andrius Kubilius su visa Vyriausybe, o ne vaidinti, kad jokių problemų nėra", - sakė A. Medelis.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo teigiama, jog į mitingą susirinks apie 500 dalyvių iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Marijampolės, Šalčininkų ir kitų šalies miestų.

Akcijos dalyvius prižiūrėję policijos pareigūnai paskelbė, kad didesnis nei 9 žmonių susirinkimas bus laikomas neteisėtu, nes nepateiktas reikiamas leidimas. Tad akcijoje dalyvavo tik šis skaičius žmonių.

Sprendimą neišduoti leidimo į aikštę susirinkusiems žmonėms įteikti atvykę savivaldybės specialistai aiškino tuo, kad gali būti pažeistas visuomenės saugumas ir viešoji tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų