REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu kuriamas dokumentinis filmas "Kita svajonių komanda" (The Other Dream Team) turėtų sudominti ne tik sporto gerbėjus, mano filmo režisierius Marius Markevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Tikiuosi sukurti filmą apie Lietuvos krepšinio rinktinę, kuris bus įdomus tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje, ir ne tik sporto gerbėjams", - per filmo pristatymą pirmadienį Vilniuje sakė M. Markevičius, kuris Lietuvos krepšinio įvykius seka nuo vaikystės.

REKLAMA

JAV lietuvis sakė, kad amerikiečiai žino geriausių Lietuvos krepšininkų pavardes, tačiau nežino apie 1992 metais Barselonos olimpinių žaidynių bronzą iškovojusios Lietuvos krepšinio rinktinės istoriją.

Įgyvendinti tikslą filmo kūrėjams padės gegužės 19 dieną įsteigta Viešoji įstaiga "Krepšinio ateities fondas" (Basketball Future Foundation). Jo steigėjai - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas bei legendiniai šalies krepšininkai Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis.

REKLAMA
REKLAMA

"Pritariu gerai idėjai. Filme bus įamžinta dalelė istorijos", - sakė A. Sabonis.

"Šis filmas bus ne tik Lietuvos sporto, jo legendų, bet ir šalies pristatymas. Filmas turėtų sudominti ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį, - teigė A. Poviliūnas.

Anot M. Markevičiaus, apie 70 minučių trukmės filmas turėtų kainuoti apie 300 tūkst. JAV dolerių.

Filmo kūrėjai jau spėjo pakalbinti ne tik Š. Marčiulionį ir A. Sabonį, bet ir Rimą Kurtinaitį, Liną Kleizą, Robertą Javtoką, trenerį Donį Nelsoną (Donnie Nelsoną), Lietuvos krepšinio rinktinei padėjusios roko grupės "Greatful Dead" būgnininką Mikį Hartą (Mickey Hart).

M. Markevičius sakė, kad kurti filmą tikimasi baigti rugsėjo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų