REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kandidatu į generalinius prokurorus yra numačiusi Lietuvos užkampio - Akmenės rajono apylinkės vyriausiąjį prokurorą Darių Valį. Prezidentė mano, jog devynerius metus keturiems prokurorams vadovavęs D. Valys sugebės vadovauti šimtams visos šalies prokurorų. Tiesa, dar neaišku, ar tokios pačios nuomonės laikysis ir Seimas - valdantieji teigia nieko apie šalies vadovės peršamą kandidatą negirdėję.

REKLAMA
REKLAMA

Patenkinta rezultatais

"Prezidentė apsisprendė pasirašyti dekretą teikti Seimui pono D. Valio kandidatūrą į generalinius prokurorus.(...) Prezidentė susidarė įspūdį, kad D. Valys yra tinkamas kandidatas į generalinius prokurorus, kad jis objektyviai vertina šalies teisėsaugos problemas, yra pasiryžęs reformoms ir nebijoti prisiimti atsakomybės ir supranta, kokia atsakomybė tenka generaliniam prokurorui", - D. Grybauskaitės poziciją išsakė jos atstovas.

REKLAMA

Prezidentė taip pat atkreipė dėmesį į tinkamą D. Valio pasirengimą - jis atitinka ir įstatymo keliamus reikalavimus, vertinga savybe laiko tai, kad 37-erių metų D. Valys turi du aukštuosius - teisės ir elektronikos inžinerijos - išsilavinimus. Be to, D. Valys jau devintus metus vadovauja Akmenės rajono apylinkės prokuratūrai, kurios darbo rezultatais Prezidentė yra patenkinta. Tai esą taip pat turėjo įtakos D. Grybauskaitės pasirinkimui.

REKLAMA
REKLAMA

"Ši prokuratūra patenka į geriausių šalies teritorinių prokuratūrų penketuką pagal savo darbo rezultatus, pagal ikiteisminio tyrimo veiklą. Tai rodo, kad prokuroras D. Valys moka tvarkytis savo rajone. Prezidentė neabejoja, kad jam užteks ryžto ir sugebėjimo tvarkytis ir Generalinės prokuratūros vadovo poste, su sąlyga, jei Seimas šią kandidatūrą patvirtins", - kalbėjo L. Balys.

Jaučiasi įvertintas

„Tokį pasiūlymą vertinu kaip aukštą mano darbo įvertinimą“, - po susitikimo su šalies vadove teigė D. Valys. Kokių reformų imsis D. Valys teigė komentuosiantis tik tada, jei kandidatūrai pritars Seimas. „Mane į šį postą veda noras spręsti problemas, kurias gana ilgą matau dirbdamas žemiausioje prokuratūros grandyje – apylinkės prokuratūroje“, - kalbėjo kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Generalinei prokuratūrai vadovauti laikinai pavesta Raimondui Petrauskui. Šalies vadovei gegužę pareiškus, kad jo neskirs į nuolatines pareigas, R. Petrauskas teigė norįs grįžti į ankstesnes pareigas. Jis anksčiau dirbo Generalinės prokuratūros Valstybinio kaltinimo skyriaus vyriausiuoju prokuroru.

R. Petrauskas kandidato į generalinius prokurorus vertinti neskubėjo. "Gerbiu Ekscelencijos pasirinkimą", - pirmadienį žurnalistams sakė jis.

Valdantiesiems žinia apie D. Valio kandidatūrą į generalinius prokurorus - netikėta

Valdančioji koalicija žinią apie Dariaus Valio kandidatūrą į generalinius prokurorus įvardina kaip naujieną ir jos kol kas nevertina.

REKLAMA

"Tai yra nauja žinia. Niekas iš mūsų frakcijos narių preliminariai tos žinios neturėjo. Mes nesame surinkę informacijos. Dabar teirausimės mūsų atstovų Akmenėje, kaip jie vertina, kokios informacijos turi, ir objektyviai nagrinėsime kandidatūrą", - sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Apie naują kandidatą nuomonės išsakyti negalėjo ir Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis, ir liberalcentristų lyderis Gintautas Babravičius.

"Tai šviežia ir nauja informacija ir dar neturėjome galimybės svarstyti. Visais atvejais Ekscelencijos teikiamos kandidatūros ne iš piršto laužtos, neatsitiktinai atsiradę yra, matyt, argumentų, kodėl pasirinkta ši kandidatūra", - sakė G. Babravičius.

Generalinė prokuratūra nuolatinio vadovo neteko, kai vasario pradžioje atsistatydino Algimantas Valantinas. Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia Prezidentas Seimo pritarimu.




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų