REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas pedofilijos skandalas subliūško per vieną naktį

Apie prokuratūros neveiklumo sukeltą pedofilijos skandalą žino net nepilnamečiai. Ir net ik žino – juo prisidengę mėgina ieškoti sau nuolaidų, manipuliuoti savo artimaisiais ir pedofilijos bylų bijančiais pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi viena Šiaulių rajone gyvenanti pasileidusi septyniolikmetė Asta Petraitytė (visi vardai ir pavardės pakeisti) savo 49 metų patėvį melagingai apkaltino tvirkinimu.

REKLAMA

Kaimynai ir rajono socialiai darbuotojai seniai žinojo Petraičių šeimos problemas. Trijų vaikų – 10, 12 ir 17 metų – bedarbė motina girtauja, pastaruoju metu gyvena su nauju bedarbiu sugyventiniu Juozu Gurkliu.

O prieš kelias dienas nutiko išvis akibrokštas. Atbėgę mažieji vaikai pranešė, kad grįžę į namus jie radę susijaudinusią pusnuogę seserį Astą. Ji paliepė kaimynams perduoti, kad patėvis J. Gurklis ką tik mėginęs ją išprievartauti.

REKLAMA
REKLAMA

Sunerimę kaimynai paskambino pareigūnams. Po D. Kedžio dukters skandalo net keleto tarnybų darbuotojai su vėju atlėkė į sodybą.

Namie rasta Asta ir kiek išgėręs J. Gurklis. Merginos motina, nustatyta, tuo metu tuštino butelį pas kaimynus ir apie incidentą nieko nežinojo.

A. Petraitytė patvirtino savo žodžius – girdi, patėvis ja ketinęs pasinaudoti, tik nelaiku grįžę mažesnieji vaikai esą sutrukdę. Mergina papasakojo, esą motinos sugyventinis su ja taip besielgiąs nuo 2004-ųjų balandžio – tvirkinti pradėjęs, kai jai tebuvę 11 metų! Kiek pagalvojusi, nepilnametė pridūrė, kad normalaus lytinio akto per visus tuos metus dar nė karto nebuvę – patėvis ją tik nurengdavęs ir masturbuodavęsis arba liepdavęs podukrai liesti jo lyties organus, jaudinti, antraip grasindamas ją sumušti. Pasakojimą apvainikavo A. Petraitytės pareiškimas, jog apie patėvio priekabiavimą ji esą ne kartą pasakojusi socialinei darbuotojai, tačiau pastaroji nesiėmusi jokių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Gurklis viską neigė, tačiau kas po tokio kaltinimo ir po kone revoliucijų Garliavoje juo tikės? Vyras buvo nedelsiant sulaikytas iš išvežtas į policijos areštinę. Merginos kaltinimus neigdama, paaiškinimą rašydama ašarojo socialinė darbuotoja, nes neįsivaizdavo, kaip pavyks įrodyti, kad apie J. Gurklio podukros tvirkinimus ji girdinti pirmą kartą.

Nelaukiant net tyrimo pradžios, sensaciją apie „dar vieną pedofilą“ išplatino žiniasklaida, fotografai su operatoriais apgulė teismą, laukdami atvesdinamo suimti įtariamojo.

REKLAMA

O palaukti derėjo. Išsiblaivęs J. Gurklis paaiškino ne tik nelietęs podukros, bet ir turįs alibi. Tądien jis dirbęs viešuosius darbus. Apie 13 valandą jis buvo iškviestas iš darbo, kad į polikliniką palydėtų netikėtai susirgusią dešimtmetę podukrą.

O ką į tai septyniolikmetė? Melagė paprasčiausiai spruko į krūmus – prisipažino apšmeižusi patėvį, kad negautų į kailį už praleistas pamokas, kurių metu lakstė į kažkokius pasimatymus. Negana to, išaiškėjo, jog ši jaunuolė, puikiai žinanti savo teises, visai užmiršusi savo pareigas. Asta neklauso nei motinos su patėviu, nei pedagogų, nepatenkinamai mokosi, bėga iš namų, negrįžta ištisomis paromis. Apie jokius patėvio priekabiavimus ji nebuvo užsiminusi nei motinai, nei socialinei darbuotojai. Tik skundėsi, kad gauna į kailį už neklausymą ir melavimą...

„Matyt, per mažai gauna“, – liūdnai galvomis lingavo kaimynai, stebėdami iš areštinės grįžtantį J. Gurklį, kuriam nepateikti jokie kaltinimai.

Sigitas Stasaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų