REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miegas – neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis, kuriai skiriame net trečdalį savo laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Nemiga

Tikriausiai visi esame bent kartą jautę, ką reiškia bemiegė naktis. Galvoje sukasi tūkstančiai minčių, kurios neleidžia saldžiam snauduliui užvaldyti viso kūno ir smegenų. Tai gali būti ir visai nereikšminga problema, kurią smegenys hipertrofuoja iki įspūdingų mastų ir nuolat suka it užstrigusią plokštelę, sukelia neigiamas, nerimastingas emocijas. Tai gali būti ir nuoskauda, nerimas, baimė, jaudulys, pagunda. Tokią būseną gali sukelti tiek fizinis, tiek psichinis nuovargis, kai smegenys tiek pripranta dirbti, jog paprasčiausiai negali sau leisti sustoti.

REKLAMA

Tokią būseną gali sukelti ir bioritmų pasikeitimai, kai į vieną ar į kitą pusę persislenka būdravimo ir poilsio laikas. Pavyzdžiui, priverstinis dienos režimo pakeitimas, skrydis į kitą laiko juostą, dideli veiklos krūviai naktį gali sutrikdyti orientaciją paros laike. Be abejo, ši būsena sukelia aibes nemalonumų.

Už teisę į miegą

Kad taptumėte nugalėtoju šioje kovoje, teks pasistengti. Kaip užmiega vaikai? Prisimenate? Atsigėrę šilto pienuko. Gal ir jums vertėtų pabandyti? Pašildykite pieno, pagardinkite jį šaukštu medaus ir gurkšnokite per šiaudelį. Pieno šiluma ir atpalaiduojamasis efektas gali duoti puikių rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Šalta iš poliakrilo pagaminta pagalvė ne tik saugos nuo galvos skausmo, bet ir ramins ne prasčiau už migdomuosius. Galite pasinaudoti ir birtų aristokratų metodu – maksimaliai atvėsinti kambarį, kuriame miegosite, ir užsikloti šiltutėle antklode.

Šiatsu metodai padės atkurti bioritmus. Pirštų galiukais suraskite skausmingus taškus kakle, priekinėje jo dalyje, ties viduriu, ir paspauskite juos iš viršaus žemyn nukreiptu judesiu. Spaudykite taškus judėdami aplink kaklą, link miego arterijos. Kartokite po 3 kartus kiekvienoje pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sapnai tokie skirtingi...

Niekas nesiginčys, kad sapnas – labai svarbus procesas, leidžiantis išsaugoti grožį, jaunystę ir sveikatą. Sapnų aiškintojai tiki, kad būtent sapnai mums pasufleruoja geriausius atsakymus į svarbius klausimus, padeda išspręsti net ir sudėtingiausias užduotis. Sapnai taip pat leidžia atsiskleisti talentui, įkvepia genialiems atradimams.

Mokslininkai įrodė, kad sapnuoja ne tik žmonės. Toks smegenų aktyvumas būdingas ir gyvūnams. Tiek šunys, tiek katės taip pat sapnuoja. Tik, gaila, negali papasakoti, apie ką.

REKLAMA

Sapnai gali padėti smegenims „ištrinti“ nereikalingą informaciją, taip atlaisvinant vietą kokiems nors svarbesniems dalykams.

Pasitaiko ir įspėjamųjų sapnų. Nesuprantami, nerimastingi, jie sukelia tam tikrą vidinį diskomfortą, kuris gali iškelti į paviršių užgniaužtas psichologines problemas arba perspėti apie gresiančią ligą.

Sapnai kartais būna ir pranašingi. Pasak vienos iš teorijų, pranašingi sapnai – tai Žemę apsupusio informacinio lauko signalai. Paprastai jie perspėja apie labai svarbias gyvenimo situacijas ir išbandymus. Juos sapnuoja ribotas skaičius žmonių, o kai kurie – tai labai retas atvejis – tokius pranašingus sapnus gali prisišaukti savo valia.

REKLAMA

Pranašingų sapnų prigimtis

Dar filosofas ir psichoanalitikas Karlas Jungas domėjosi pranašingų sapnų prigimtimi. Būtent jis pasiūlė teoriją, pagal kurią pranašingi sapnai paklūsta sinchroniškumo ar įvykių sutapimo teorijai. Jų pasitaiko kiekvienam: pavyzdžiui, vos tik prireikė kokios nors informacijos – žiūrėk, jau kas nors iš pažįstamų, nė nenutuokdamas apie jums kilusius klausimus, pasiūlo pasiskaityti apie tai knygą. Arba internete randate ką tik atsidariusį puslapį, išsamiai rašantį šia tema.

Pranašiškas sapnas savo prigimtimi – tai pasąmonės, kurią formuoja sąmonei nepastebimi niuansai ir detalės, projekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas užšifruota sapne?

Nuo seno žmonės mėgino aiškintis savo sapnus. Ilgainiui ėmė rastis ir leidiniai – sapnininkai, kurie aiškindavo, ką reiškia vienoks ar kitoks sapnas.

Praktika rodo, kad kiekvienas žmogus vis dėlto turi savą sapnų kodą, taigi norint teisingai iššifruoti sapną turėtumėte susidaryti asmeninį sapnininką, į jį rūpestingai susirašyti savo sapnus ir įvykius, kurie jums nutiko per keletą dienų po konkretaus sapno.

Tas pats sapnas, kuris nuolat atkakliai kartojasi, turėtų paskatinti žmogų pagalvoti apie kažkokią situaciją savo gyvenime, kuri šiuo metu atsidūrė aklavietėje ir kurią būtina kuo skubiau peržvelgti bei priimti tinkamą sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų