REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karininko uniformą ir darbą krašto apsaugos sistemoje iškeitęs į civilinius drabužius ir Valstybės saugumo departamento vadovo postą, Gediminas Grina imasi pertvarkų.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, dabartinės VSD struktūra nepritaikyta žvalgybai.

„Pirmiausia reikės VSD pritempti prie žvalgybos tarnyboms būdingos institucinės struktūros, nes šiuo metu, mano manymu, struktūra yra „ministerinio pagrindo“. O VSD dirba kitokiais pagrindais“, - „LNK“ žinioms sakė G.Grina.

REKLAMA

„Žmonių kiekis tikrai nesikeis, nes jų aiškiai mažai, o pasikeitimai ir rotacijos galimi“, - pridėjo.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas sako pritariantis Grinos pasiūlymams keisti patį VSD modelį. Esą jeigu departamentas bus paverstas žvalgybos organizacija, darbas palengvės visiems.

„Informacijos teikimas sprendimus priiminėjančioms institucijoms turėtų pagreitėti ir būti efektyvesnis“, - teigė Arvydas Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Anušausko, dabar ne pats VSD nuspręs, ką tirti, o keliant užduotis dalyvaus Seimas ir vyriausybė. Departamento darbas turėtų būti orientuojamas pagal grėsmių sąrašą, nacionalinio saugumo ir užsienio politikos prioritetus.

„Yra Žvalgybos koordinavimo grupė, kuri surenka tuos poreikius ir apibendrina. Viskas turės praeiti per Valstybės gynimo tarnybą. Nebebus taip paprasta, kad kiekvienas užsimanys kažkokios informacijos ir iškart ją gaus“, - pridėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas.

VSD ketina atsisakyti ir ikiteisminio tyrimo funkcijų. Nustatęs nusikaltimo požymių, VSD užuot tyręs nusikaltimą savo ruožtu, informaciją perduos prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų