REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunus trenerius į darbą priimanti įmonė greitai gali tikėtis mokesčių lengvatų. Siūloma numatyti, kad patirties neturintys darbuotojai vienerius metus nemokėtų įmokų Sodrai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip esą siekiama skatinti darbdavius įdarbinti jaunimą. Taip pat siūloma paprastini darbo santykius: leisti darbuotoją atleisti darbdavio valia, įdarbinti su terminuota sutartimi, paprasčiau skirti viršvalandžius.

REKLAMA

„Dėl dalies šių straipsnių yra gerinama darbuotojų situacija, dėl kitos – galimybės lengviau spręsti krizės iššūkius darbdaviams. Neretai įmonei būna dvi galimybės: užsidaryti arba bandyti išsilaikyti“, - teigė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Ministro siūlymai susilaukė aršiausios opozicijos kritikos.

„Kaip galima kovoti su nedarbu, jeigu jūs ilginate suminę darbo apskaitą. Vadinasi, vietoj to, kad į darbą būtų priimti daugiau žmonių, jūs sudarote galimybę darbdaviams versti darbuotojus dirbti viršvalandžius ir nesukurti naujų darbo vietų“, - Seime kalbėjo Algirdas Sysas.

„Jeigu Europos Sąjunga siekia lankstumo ir saugumo, tai čia aš matau visišką lankstumą be jokio saugumo“, - jam antrino Seimo narė Birutė Vėsaitė.

Siūlydama liberalizuoti darbo santykius vyriausybė tikino atsižvelgusi į profsąjungų reikalavimus. Šios savo ruožtu teigė su siūlymais nesutikusios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų