REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį 10 val. ryto ties Kruizinių laivų terminalu startavo 15 jachtų – regatos „Gero vėjo“ dalyvių. Daugiausiai komandų – iš Klaipėdos, taip pat Vilniaus, Kauno. Lietuvos buriavimo mokymo asociacijos pirmininkas, regatos varžybų teisėjas Vilius Tamkvaitis sakė, jog buriuotojai yra padalinti į dvi grupes: sportinę ir klubinę. Regatos dalyviai plauks iki Palangos, o finišuoti Klaipėdoje turėtų apie 19 val. Vėliau regatos dalyviai prisijungs prie laivų parado.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas vyksta sėkmingai, tik galėtų smarkesnis vėjas į bures pūsti“,- sakė V. Tamkvaitis. Pasak buriavimo entuziasto, regatos dalyvių – ne daug, nei mažai. „Tokiam klubiniam renginiui dalyvių skaičius yra pakankamas, nereikia norėti, kad dalyvautų tiek daug jachtų, kaip Kuršių marių regatoje“,- sakė V. Tamkvaitis.

REKLAMA

Gerai nusiteikusiems buriuotojams gero vėjo nuo kranto linkėjo būrelis klaipėdiečių. Tarp išlydinčiųjų regatą buvo ir miesto meras Rimantas Taraškevičius, žinomi jūrininkai, kapitonai Steponas Kudzevičius, Sigitas Šileris. Pernai Metų jūrininko titulą pelnęs kapitonas Sigitas Šileris pasidžiaugė gražia šventės, skirtos laivybos sezono atidarymui, pradžia. „Vis tik norėčiau jūrininkams palinkėti daugiau darbo, o ne švenčių. Kad daugiau laivų su kroviniais į Klaipėdos uostą atplauktų, ir kito darbo netrūktų. Žinoma, jūrinės tradicijos yra labai svarbu, reikia tik palaikyti tuos žmones, idealistus, kurie imasi tas tradicijas kurti“,- „Vakarų ekspresui“ sakė Sigitas Šileris.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, 20 metų jūrai atidavęs kapitonas S. Šileris pirmąkart į Baltijos jūrą išplaukė kaip tik legendiniu burlaiviu „Meridianas“, kuris šią popietę, pakėlus abu tiltus, bus plukdomas remontuoti į Klaipėdos laivų remonto doką. Renginys išties turėtų būti įspūdingas, nes „Meridiano“ palydose dalyvaus ir būrys savanorių, stiprių vyrų, kurie virvėmis prilaikys tempiamą laivą, kad šis išsilaikytų teisingoje trajektorijoje.

Jolanta Beniušytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų