REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl opozicijos ir valdančiąją "Sėkmės koaliciją" remiančių socialdemokratų kaltės ketvirtadienį nutrūkęs Kauno miesto tarybos posėdis, kai liko neišnagrinėti net 33 labai svarbūs kauniečiams klausimai, bus tęsiamas ateinančią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jei opozicija su konservatorių partneriais - socialdemokratais ir toliau trikdys tarybos veiklą, už kurią visi Kauno miesto tarybos nariai atsakingi savo rinkėjams, meras Andrius Kupčinskas neatmeta galimybės kreiptis į Vyriausybę, kad ši įvestų tiesioginį valdymą antrajame pagal dydį Lietuvos mieste.

REKLAMA

Iki šiol imtis tokių drastiškų priemonių Kaune neprireikė nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje pradžios. Jei kažkas prašnekdavo apie tiesioginį Kauno valdymą, dažniausiai tai būdavo tik opozicijos atstovų miesto taryboje pagąsdinimai. Realiai iki tiesioginio valdymo nebuvo prieita, nors miesto valdžia "stumdyta" - dabartinis meras Kaune - jau 13-asis.

Meras A. Kupčinskas, primena ELTA, ketvirtadienį viešai apkaltino opozicijos atstovus destrukcija, tuščiu politikavimu ir pasipuikavimu prieš rinkėjus, kas, artėjant savivaldos rinkimams kitų metų vasarį, vis dažnėja.

REKLAMA
REKLAMA

Vos keli "opozicionieriai" atėję penktadienį į spaudos konferenciją, kurią iš vakaro plačiai reklamavo, pademonstravo, jog Kauno savivaldybėje valdantiesiems prieštaraujantys politikai vieningumu nepasižymi. Tiesa, kai kas iš opozicijos toje konferencijoje negailėjo merui epitetų, kurių dėl etikos sumetimų kartoti nederėtų.

"Gal pernelyg aktyvi saulė savo spinduliais galvas kažkam perkaitino? Kaip bebūtų, tegul kalba niekus, jeigu jiems taip patinka. Ne tas dabar žmonėms rūpi - juk miesto šventė", - sakė penktadienio pavakarę Eltai Kauno meras A. Kupčinskas.

Jis viliasi, jog atlėgs visos tarybos veiklai nereikalingos emocijos, "ateis į protą" ir opozicija, ir "Sėkmės koaliciją" remiantys socialdemokratai. Ir kad tie, kas ketvirtadienį sužlugdė tarybos posėdį, po savaitės to nebepakartos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų