REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) baigia brandos egzaminų parengiamuosius darbus – būsimieji vertintojai tobulinosi specialiuose kursuose, prie pabaigos artėja egzaminams reikalingos medžiagos spausdinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie atskirus pasirengimo etapus, užduočių slaptumą garantuojančias priemones NEC vadovas Saulius Zybartas supažindino švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių, už bendrąjį ugdymą atsakingus ministerijos padalinių vadovus.

REKLAMA

Taip pat buvo aptarta, kaip vyko brandos egzaminų užduočių rengimo procesas, kuris administruojamas vadovaujantis Valstybės ir tarnybos paslapčių nuostatomis.

„Stengiamės išvengti rizikų, kurios visuomenėje sukeltų nepasitikėjimą. Pagrindinis dėmesys skiriamas užduočių rengimo ir vertinimo kokybei, saugumui“, – sakė ministras.

NEC direktorius S.Zybartas pabrėžė, kad uždaroje egzaminų užduočių spausdinimo linijoje, kurią centras neseniai įsigijo už ES lėšas, technologinis procesas valdomas kompiuteriu ir vyksta taip, kad užduočių nemato net įrenginį aptarnaujantys darbuotojai.

„Ypatingą dėmesį šįmet skyrėme egzaminų užduočių vertinimo organizavimui, – teigia S. Zybartas. – Iš daugiau 2000 vertinime panorusių dalyvauti mokytojų buvo atrinkta apie 1800 specialistų, siekiant užtikrinti kuo geresnę vertinimo kokybę, vertintojams organizuoti specialūs mokymai ir seminarai. Egzaminų užduotis jie vertins 7 centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų