REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj  14 valandą,  Kaune, Karmelitų aikštėje, prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“, bus atidaryta didžiausia  pasaulyje  pop karaliaus Maiklo Džeksono smėlio skulptūra, kurios aukštis sieks net 6 metrus ir 20 centimetrų.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taps pirmojo  tarptautinio festivalio „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ smėlio skulptūrų parko dalimi.  Atidarymo metu bus fiksuojami Lietuvos ir pasaulio rekordai.  Atidarymo metu  „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ festivalio meno vadovas Sandis  Kondratas mokys Kauno vicemerą  Stanislovą Buškevičių  kurti smėlio skulptūras.

REKLAMA

„Pasiūlymas pamėginti  sukurti smėlio skulptūrą buvo netikėtas. Tačiau iššūkį priėmiau, kadangi tokio aukšto lygio smėlio skulptoriai lankosi Lietuvoje pirmą kartą.   Vien pažiūrėti kaip dirba tokio lygio meistrai  yra malonumas,  tapti mokiniu tikra garbė.  Šiandien daug kalbama apie Lietuvos ir Kauno miesto reklamą, siekiant pritraukti į šalį ir laikinąją sostinę daugiau turistų.  Tokie unikalūs renginiai, kaip pirmasis Kauno smėlio skulptūrų festivalis, puikiai atlieka šią funkciją – garsina miestą ir šalį, traukia turistus ir dovanoja mums daug puikių emocijų, todėl savivaldybės užduotis remti ir skatinti verslininkus  įgyvendinti tokio masto projektus", - sako S. Buškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio metu „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis"  stato net   15  įspūdingo dydžio smėlio skulptūrų.  Jų aukštis nuo 2 iki 6 metrų.  Festivalio metu  panaudota daugiau nei 500 tonų specialaus smėlio, atgabento iš Rizgonių karjero, esančio Jonavos rajone.

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" smėlio skulptūrų parke lankytojai pamatys  Maiklą Džeksoną, Kauno „Žalgirio“ prezidentą Arvydą Sabonį ir kapitoną Dainių Šalengą,   Formulės 1 bolidą ir legendinį  lenktynininką Maiklą Šumacherį,  JAV Laisvės statulą, garsųjį Egipto Sfinksą, Trakų pilį, Eifelio ir Pizos bokštus,   animacinio filmo „Šrekas“  pagrindinį herojų ir jo ištikimą draugą,  dinozaurų,  garsių Lietuvos ir užsienio žmonių skulptūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" smėlio skulptūrų parkas dirbs nuo 10 iki 21 valandos kasdien net iki rugsėjo mėnesio.

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ - tai  unikalus kultūros renginys, kurio metu kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti, kaip paprastas smėlis menininkų pastangomis taps unikaliais meno kūriniais.  Didžiausia skulptūra bus skirta legendiniam pop karaliui Maiklui Džeksonui, juk netrukus sukaks metai, kai pasaulis neteko šio garsaus dainininko. Maiklo Džeksono smėlio skulptūros aukštis sieks net 6 metrus ir tai bus aukščiausia Maiklo Džeksono smėlio skulptūra pasaulyje", -- sako vienas iš festivalio “Olialia SunSet Sand Akropolis 2010" rengėjų, Baltijos smėlio skulptūrų menininkų asociacijos prezidentas Sandis Kondratas.

REKLAMA

“Tai pirmasis tokio aukšto lygio smėlio skulptūrų festivalis Lietuvoje.  Bendradarbiaujant su Baltijos smėlio skulptūrų menininkų asociacija, pavyko pakviesti į festivalį  pasaulinio garso menininkus.  Tikimės, kad šis festivalis taps tradiciniu ir kiekvienais metais džiugins kauniečius bei miesto svečius unikaliomis skulptūromis", - sako prekybos ir pramogų sostinės “Kauno Akropolis"  valdytojas Vladimiras Kononenka.

Festivalyje „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ dalyvauja dešimt pasaulinio garso smėlio skulptorių iš JAV, Japonijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Airijos ir Lietuvos.  Tokio lygio smėlio skulptūrų  specialistai į Lietuvą atvyksta pirmą kartą: JAV vieno iš didžiausių smėlio skulptorių konkurso „Virginia Beach“ nugalėtoja Eva Suzuko –McGrew ,  Kinijos smėlio skulptūrų festivalio, kurio pagrindinė tema buvo  Pekino olimpinės žaidynės,  pirmosios vietos laimėtojas  Sandis Kondratas ,  tarptautinių festivalių nugalėtojas Jukka Lakela iš Suomijos,  garsūs Didžiosios Britanijos smėlio skulptoriai Zara Gaze ir Christopher Squier, taip pat  jų kolegos iš Lietuvos Donatas Mockus ir Liutautas Greižė.

„Su malonumu priėmiau kvietimą dalyvauti pirmajame smėlio skulptūrų festivalyje Kaune.  Daug  girdėjau apie Lietuvą, tačiau  niekada čia neteko būti.  Tikiuosi, kad mano kūriniai sudomins visos Lietuvos gyventojus.  Smėlis leidžia menininkui įgyvendinti tokias idėjas ir fantazijas, kurios neįmanomos dirbant su tradicinėmis medžiagomis, todėl smėlio skulptūros yra ypatingos", - sako  JAV didžiausio smėlio skulptorių konkurso „Virginia Beach“ nugalėtoja Eva Suzuko –McGrew .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų