REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduota gyvoji prekė pati prisistatė į Londono viešnamį

Apgavo, įkalino, išžagino, jėga išvežė į užsienį ir pardavė į vergiją viešnamyje... Taip dažniausiai pasakojama apie nelaimingas merginas ir bejausmius nusikaltėlius – prekeivas žmonėmis. Tačiau teismas Šiauliuose atskleidė, kad kartais prekyba žmonėmis vyksta ir visiškai kitaip. Mergina pati sutiko važiuoti dirbti prostitute į Londoną, o sumaniusi grįžti namo ėmė akiplėšiškai meluoti.

REKLAMA
REKLAMA

Karšta akla meilė...

Kaip ir daugelis detektyvų, ši tamsi istorija irgi prasidėjo nuo karštos meilės. 2006-ųjų rudenį Kuršėnuose gyvenanti ką tik pilnametystės sulaukusi Edita Kumelytė (vardas ir pavardė pakeisti) pabėgo iš namų ir įsimylėjo Nerijų Daukšą. Meilė – akla, o mergaitė – kvaila. Editos nejaudino, kad meilužis vedęs ir tuziną metų vyresnis, kad nėra kur gyventi – širdžiai juk neįsakysi! Mergina tiesiog prilipo prie Nerijaus, kuris tuo metu pykosi su žmona.

REKLAMA

Kadangi Editai tai buvo jau ne pirmas audringas romanas, motina jai namie iškėlė sceną. Betgi žinote jaunimą – supykusi E. Kumelytė trenkė durimis ir pabėgo iš namų.

Nakvoti ji prašydavosi pas drauges arba net į Nerijaus automobilį. Tačiau lapkričio mėnesį naktį prakalenti dantimis mašinoje – menkas malonumas, tad galiausiai N. Daukšas išprašė savo irgi Kuršėnuose gyvenančio dėdės Kęstučio Boruso, kad jo „benamę“ laikinai priimtų po savo stogu.

REKLAMA
REKLAMA

Pamenate – tuo metu prasidėjo pats emigracijos įkarštis. E. Kumelytė irgi kūrė planus su Nerijumi įsikurti Londone. Ji tiek įsisvajojo, kad N. Daukšo žmonai ėmė siuntinėti įžeidžias žinutes. Girdi, išsivešiu tavo Neriuką į Londoną ir tiek tu, ragana, jį bematysi!

Meilužis pasiūlė parsiduoti

Tačiau vyresnis ir protingesnis N. Daukšas dėl Editos nebuvo galvos pametęs. Greičiau atvirkščiai – mąstė labai praktiškai. Iš savo dėdės K. Boruso buvo girdėjęs, kad Šiauliuose gyvena toks niekur nedirbantis Arūnas Baradinskas, kuris padeda surasti darbą užsienyje. Tik ne visiems ir ne bet kokį, o merginoms, norinčioms dirbti prostitutėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Brangute, už ką į tuos londonus važiuosim, jei abiejų kišenėse vėjai švilpauja?“ – N. Daukšas meilužę iš padebesių nuleido ant žemės. – O jei ir nuvyksim, ką tu, be profesijos ir darbo patirties, ten dirbsi? Aš žinau vieną išeitį...“

Puikiai žinodamas, kad Edita – gana pasileidusi, turėjusi ne vieną vaikiną, girta vyrams šokusi striptizą, pasiūlė jai Londone padirbėti prostitute. Jei ji sutinkanti, yra kas už tai užmokėtų. O esą tada jis, Nerijus, pas ją atvažiuotų, paimtų iš viešnamio ir abu Anglijoje pradėtų naują laimingą, turtingą gyvenimą...

REKLAMA

E. Kumelytė kiek pasispardė, bet viską apmąsčiusi sutiko. Iš tikro – uždirbti pinigus lovoje juk lengviau ir maloniau nei susirietus prakaituoti kokiame nors dvokiančiame pievagrybių šiltnamyje.

Prostitutė savo noru

Netrukus, K. Boruso pakviestas, į jo namus atvažiavo A. Baradinskas. Kritiškai nužvelgęs Editą, jos net kelis kartus perklausė, ar ji tikrai savo noru sutinkanti dirbti Londono viešnamyje. E. Kumelytei patvirtinus, A. Baradinskas, K. Borusas ir Nerijaus vyresnis brolis Arūnas Daukšas sėdo prie derybų stalo. K. Borusas iš A. Baradinsko išsiderėjo, kad už surastą savanorę į prostitutes jam bus sumokėti 3000 litų. Dalį šios sumos ant stalo patėškęs A. Baradinskas į mašiną įsisodino E. Kumelytę ir išsivežė.

REKLAMA

A. Baradinskas Editą apgyvendino savo bute Šiauliuose. Kadangi mergina buvo be cento kišenėje, Arūnas ją išmaudė ir pripirko jai įvairių drabužių. Maždaug po savaitės jis Šiauliuose E. Kumelytę įsodino į mikroautobusą, vežantį darbininkus į Londoną. Vairuotojui užmokėjo už kelionę, o pačiai merginai davė pinigų maistui bei telefono numerį, kuriuo nuvykus reikia paskambinti ją pasitinkantiems žmonėms.

Ką mūsų tautiečiai veikia važiuodami autobusu į ilgą kelionę? Žinoma, geria. Iš pradžių tyliai lyg pelytė kamputyje kiūtojusi E. Kumelytė, kai pasigėrė, išdrąsėjo, paleido liežuvį. Mergina nesigėdydama pakeleiviams išklojo vykstanti dirbti prostitute Londono viešnamyje, iš kurio ją netrukus paimsiąs atvykęs meilužis. Klausydami dar ne tokių dalykų girdėję mūsų tautiečiai tik patraukė pečiais – ne jų reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mylimasis taip ir neatvyko...

Persikėlus iš Prancūzijos keltu, autobusiukas stabtelėjo prie Didžiosios Britanijos muitinės posto. Paklausta, ko per visą Europą atsibeldė į tolimą šalį, E. Kumelytė pareigūnams pamelavo norinti apžiūrėti Britanijos sostinės įžymybes. Ir nė žodeliu neužsiminė apie jokią prievartą ar jos pardavimą sąvadautojams.

Sėkmingai pasiekusi Londono centrą E. Kumelytė, kaip paliepta, pati paskambino A. Baradinsko duotu telefono numeriu ir, sulaukusi ją atvykusių paimti vyrų, su jais pati iškurnėjo. Daugiau jos niekas nematė.

REKLAMA

Tačiau Londono viešnamyje Editai nepatiko. Sąvadautojai – chamai, darbo valandos lovoje – ilgos, alga – maža, o mylimasis Nerijus taip ir neatvažiuoja... Maždaug po mėnesio E. Kumelytė, niekam nieko nesakiusi, iš viešnamio išpėdino, bet tada atsikvošėjo neturinti kaip grįžti namo. Gruodį lauke nenakvosi, tai Edita užsuko į artimiausią policijos nuovadą ir pirštais paprašė pagalbos.

Atkeršijo įskųsdama policijai

Tačiau policija – ne ekskursijų biuras, bankrutavusiems nevykėliams nepadeda. Tad E. Kumelytė ekspromtu sukūrė istoriją, kaip esą buvusi pagrobta, parduota į sekso vergiją, kaip ją įkalinę, tyčiojęsi ir žaginę lietuviai, britai, po to – viešnamio klientai...

REKLAMA

Jei pagrobė, įkalino – kitas reikalas! Sušokę į mašinas policininkai viesulu nurūko į nurodytą viešnamį ir sulaikė sąvadautojus bei prostitutes. Kažkam buvo iškelta baudžiamoji byla, kažkas, kaip visada, išsisuko, na o E. Kumelytė buvo nugabenta į Lietuvos ambasadą. Ši, pasitelkusi labdaros organizaciją „Caritas“, suorganizavo merginos kelionę namo.

Nuo meilės iki neapykantos – vienas žingsnis. Namie Editos meilė virto kunkuliuojančiu keršto troškimu ją išdavusiam, taip ir neatvažiavusiam meilužiui Nerijui Daukšui. Tad mergina nedvejodama suraitė piktą pareiškimą policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išklodama savo istoriją, E. Kumelytė neužmiršo pabrėžti, kaip ji esą tapusi morališkai traumuota, todėl „už patirtas kančias“ iš kaltininkų pareikalavo 50 000 litų kompensacijos. Prašymą pareiškėja grindė tikinimais, esą po žiauraus jos pardavimo, įkalinimo viešnamyje ir pabėgimo iš jo, ji, girdi, nebemieganti naktimis, krūpčiojanti nuo menkiausių krebždesių, paniškai bijanti atvažiuojančių automobilių, o į vyrus nė pažiūrėti nenorinti. Bet kažkodėl pažiūrėjo.

Nuo bausmių neišsisuko

Ir ne tik pažiūrėjo – ilgai nedelsusi E. Kumelytė susiburkavo ir sugulė su nauju kavalieriumi, o neseniai pasigimdė dailų vaikutį.

REKLAMA

Na o Editos meilužis Nerijus (33 m.), jos pardavėjas K. Borusas, pirkėjas A. Baradinskas ir simbolinį vaidmenį šioje istorijoje atlikęs Arūnas Daukšas stojo prieš teismą. Nė vienas jų kaltės nepripažino, visi keturi prašėsi būti išteisinti. Teisiamieji tikino merginai siūlę padavėjos darbą kavinėje, bet ji pati Londone patraukusi į viešnamį.

Ta versija teismo neįtikino. Pagrindiniu E. Kumelytės pardavimo ir išvežimo į viešnamį organizatoriumi pripažintas A. Baradinskas (44 m.) nuteistas kalėti pustrečių metų. Kadangi paskui jį „vilkosi“ ankstesnis nuosprendis už panašų nusikaltimą, subendrinta bausmė – 3 metai 3 mėnesiai pataisos namuose.

REKLAMA

E. Kumelytę už 3000 litų pardavęs K. Borusas (50 m.) nuteistas kalėti 2 metus ir 3 mėnesius.

Tiek pat gavo ir derybose dalyvavęs Nerijaus vyresnysis brolis Arūnas Daukšas (40 m.). Kadangi jis teistas net 9 kartus ir dabar sėdi už kitus nusikaltimus, todėl jam skirta galutinė subendrinta bausmė – 4 metai.

Teismo jau laukia ir auka

Kalėti 2 metus ir 4 mėnesius buvo nuteistas ir neištikimas meilužis N. Daukšas. Bet jam, nė karto neteistam, vykdyti bausmę atidėta. Tik nesijuokite – jis įpareigotas... atsiprašyti E. Kumelytės. Tai padaryti buvusiam kavalieriui nebus lengva, nes ji, pasak Nerijaus, kažkur numetusi kūdikį, trainiojasi po Kuršėnų apylinkes. Neseniai ji įsivėlė į konfliktą, sumušė žmogų ir pati užsidirbo baudžiamąją bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net jei ir pati neišvengs teismo, pagaliau E. Kumelytė gali praturtėti. Mat visi keturi nuteistieji įpareigoti šiai prostitutei sumokėti kompensaciją už moralinę skriaudą.

Tiesa, priteisti ne prašytieji 50 000, o 10 kartų mažiau – 5000 litų. Bet kad ir kaip skaičiuotum, tai vis tiek pusantro karto didesnė suma, negu ta, už kurią mergina pati sutiko būti parduota į viešnamį...

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų