REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsiblaivęs sužinojo esąs žudikas

Girtuokliams neverta padėti – persigėręs ir nugriuvęs geležinkelininkas nudūrė bandantį jam padėti atsistoti žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

„Policija? Į reanimaciją ir vėl atvežė peiliu sunkiai sužeistą vyrą – M. Kulvelį. Jei norite su juo pasikalbėti, paskubėkite, nes jis netekęs daug kraujo, nežinia, ar išgyvens“.

REKLAMA

Ligoninės visada policijai praneša apie nusikaltimų aukas. Tad vos greitosios pagalbos medikai pacientą nuvežė į operacinę siūti žaizdos, budinti medicinos sesuo surinko policijos telefono numerį.

Į ligoninę nuskubėjo du tąnakt budėję policininkai. Tačiau medikai juos pasitiko rūškanais veidais – pacientas mirė. Paaiškino, kad jis buvo peiliu sužeistas į koją, kirkšnies srityje. Daugelis žmonių nežino, kad kirkšnyje yra labai svarbi klubo arterija. Ją pažeidus kraujas pliūpteli fontanu, o žmogus miršta per minutę ar pusantros.

REKLAMA
REKLAMA

Ašarodama mirusiojo moteris policininkams papasakojo, kad su M. Kulveliu po vidurnakčio ramiai ėję gatve namo. Netoli užkandžių kiosko jie pamatė gatve žirgliojantį girtutėlį vyrą. Jis buvo maždaug 45 metų amžiaus, smulkus, vilkėjo juodą striukę su raudonais įsiuvais.

Kai vyriškis nugriuvo, M. Kulvelis priėjo, kad padėtų jam atsistoti. Tačiau girtasis nebesuprato, kas vyksta, praeivio pagalbą, matyt, palaikė užpuolimu – kriokdamas „Palikit mane ramybėj!“ netikėtai lenktiniu peiliu dūrė M. Kulveliui į koją...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol atvyko greitosios pagalbos automobilis, girtuoklis prasiblaivė, atsistojo ir kažkur nužirgliojo, net nepasivarginęs pažvelgti į krauju plūstantį mirštantįjį.

Išdavė kruvinas peilis

Maždaug po valandos, apie antrą valandą nakties, tie patys policininkai per raciją išgirdo komisariato budėtojo pranešimą, jog S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, netoli mokyklos, kažkoks girtuoklis blaškosi gatvėje, stabdo eismą.

Nuvykę pareigūnai pamatė svirinėjantį vidutinio amžiaus vyrą, lyg ir norintį kažkur važiuoti ir nesėkmingai stabdantį pravažiuojančius automobilius. Kadangi tas vilkėjo juodą striukę su raudonais įsiuvais, patruliai girtąjį nedelsdami sulaikė. Sunkiai versdamas liežuvį vyras pasivadino 44 metų Jonu Jonaičiu, kalbėjo nieko bloga nepadaręs, tik atostogų proga truputį išgėręs ir dabar susiruošęs namo.

REKLAMA

Įsisodinę į automobilį pareigūnai lyg tarp kitko paklausė, ką J. Jonaitis prieš valandą veikė prie užkandinės. Jis ėmė kažką nerišliai veblenti apie kioską, bet neneigė ten buvęs.

Komisariate J. Jonaičio kišenėje buvo rastas lenktinis peilis kruvina geležte. Vėliau ekspertai patvirtino, kad tai – nužudyto M. Kulvelio kraujas. Taigi beliko tik nustatyti žudymo motyvą. Tačiau suimtas išsiblaivęs J. Jonaitis tvirtino nieko neatsimenąs.

Pamena miglotus chuliganus

J. Jonaitis tyrėjams papasakojo, kad Radviliškio lokomotyvų depe dirba šaltkalviu, remontuoja vagonų važiuokles. Pernai sausio 9-ąją jis buvo išvarytas atostogų ir šią progą nutarė atšvęsti su draugais. Su bendradarbiu Sigitu Krivicku bei Žydrūnu, pravarde Baksas, po darbo jis nudrožęs į alaus barą prie kepyklos.

REKLAMA

Kai trijulė gerokai apsvaigo nuo degtinės, J. Jonaitis telefonu iškvietė žmonos sūnų Andrių, kad tas parvežtų namo. Mašinoje J. Jonaitis su S. Krivicku dar gėrė degtinę, po to išlipo prie užkandžių kiosko ir nutarė pėdinti pas savo seserį.

Pasak J. Jonaičio, toje vietoje, kiek jis miglotai atsimena, jį apstojusi 4–5 chuliganų gauja, lyg reikalavusi telefono. Kad apsigintų nuo užpuolikų, iš kišenės išsitraukęs lenktinį peilį. J. Jonaičio žodžiais, chuliganai jam trenkę į galvą ir jis nugriuvęs. Kas buvę toliau – nebeatsimena, atmintis grįžo tik prasiblaivius policijos areštinėje. Savo kalbą teisme J. Jonaitis baigė tikinimu, jog negalįs patikėti, kad nudūrė jam norėjusį padėti atsistoti žmogų.

Tačiau užteko, kad teismas patikėjo įrodymais bei ekspertais. Pavojingas girtuoklis nuteistas kalėti 10 metų.

Sigitas Stasaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų