REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Skalvijoje“ – nematytos gėlės ir augalai

Vilnius, gegužės 21 d. Ryškiaspalvės nematytos gėlės, neįprastų formų fantastiniai augalai – juos ketvirtadienį tapė pirmąkart „Skalvijos“ kino centre vykusių tapybos dirbtuvių dalyviai. Įkvėpimo jie sėmėsi iš šiuo metu „Skalvijoje“ rodomos biografinės dramos „Serafina“. Net 7 Prancūzijos „Cezarius“ pelniusi kino juosta pasakoja apie savamokslę dalininkę Serafiną Luji, kuri kūrė naudodamasi gamtos dovanomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš Serafinos pasiskolinau jos spalvinę gamą, jos tapybos stilių. Manau, jis labai savotiškas ir su niekuo nesupainiojamas“, - kalbėjo viena iš dirbtuvių dalyvių Rūta Tarasevičiūtė.

REKLAMA

Ji tapė jau ne pirmą kartą, tačiau tikino, kad darbuotis teptuku ir dažais gerai sekėsi ir tiems, kurie su daile susidūrė pirmą kartą. Jiems padėjo tapytoja Arūnė Tornau, kuri patardavo, ką verta pataisyti, ko  trūksta kompozicijai, ko galbūt vertėtų atsisakyti.

„Į dirbtuves susirinko dalyvės su labai skirtinga patirtimi, skirtingo amžiaus, tačiau jas visas vienijo akivaizdžiai didelis noras pabandyti tapyti. Kai kurios tapė pirmą kartą, kai kurios anksčiau buvo lankiusios dailės mokyklą, bet dauguma dabar nedrįsta tuo užsiimti arba neturi tam tinkamų sąlygų namie“,  - įspūdžiais iš dirbtuvių dalijosi A. Tornau.

REKLAMA
REKLAMA

Kad tokios dirbtuvės reikalingos, rodo ir užsiregistravusiųjų į jas skaičius. Į ketvirtadienio dirbtuves numatytas dalyvių skaičius buvo surinktas per vieną dieną, todėl trečiadienį, gegužės 26 d., „Skalvija“ organizuoja papildomas tapybos dirbtuves.

Jų metu sukurtais darbais galės pasigrožėti ir į „Skalviją“ užsukę žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų