REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nebaigtų darbų genamas parlamentas intensyvina savo veiklą. Seimo valdybos sprendimu penktadienį šaukiamas nenumatytas plenarinis posėdis - tik pirmasis iš planuojamų serijos. Dirbti ketinama ir kitą penktadienį, be to, plenariniai posėdžiai numatyti pirmąją birželio savaitę, kuri anksčiau būdavo skirta susitikimams su rinkėjais. Parlamentarus itin spaudžia su apskričių likvidavimu susijusios teisės aktų pataisos, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Likus mėnesiui, kai šių administracinių vienetų mūsų krašte turi nebelikti, ant politikų stalų - pluoštai su šia reforma susijusių nepriimtų dokumentų. Savo eilės taip pat laukia valstybės valdymą, kovą su korupcija, ekonomikos skatinimą reglamentuojantys projektai, pasirengimas savivaldybių tarybų rinkimams. Ir valdantieji, ir opozicija pripažįsta, kad suplanuoti darbai būtų vykę kur kas sparčiau, jei abi šalys plenarinių posėdžių metu nebūtų tuščiai diskutavusios.

REKLAMA

Nenumatyto plenarinio posėdžio metu planuojama svarstyti Žemės įstatymo, Darbo kodekso, Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas, Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, Saugaus eismo automobilių keliais, Meno kūrėjo ir meno kūrėjų organizacijų statuso įstatymų pakeitimo projektus, kitus dokumentus. Seimas taip pat ketina priimti nutarimo projektą dėl Lietuvos pasirengimo pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. liepos 1 - gruodžio 31 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja Respublikos Prezidentas, ne mažesnė kaip 1/3 visų Seimo narių grupė, Seimo valdyba, o Konstitucijos 89 straipsnio 1 dalyje nustatytais atvejais - Seimo Pirmininkas.

Nenumatytame Seimo posėdyje svarstomi tik tie klausimai, kuriuos pateikia posėdžio iniciatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų