REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 22 dieną, D. Britanijos mieste Peterborough, klube „Pulse 8" jau antrą  kartą šiemet koncertuos Lietuvos pop scenos pažibos – Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis. Garsusis Lietuvos žemaitis ir jo žmona D. Britanijoje per pastaruosius trejetą metų rengia jau septintą pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tik Lietuvoje, bet ir emigrantų tarpe populiarūs atlikėjai I. Starošaitė ir Ž. Žvagulis porą valandų truksiančio pasirodymo metu žada ne tik sudainuoti visiems gerai žinomas savo dainas, bet ir paįvairinti programą naujais kūriniais. „Mūsų repertuaras daugmaž yra stabilus, nes žmonės labai laukia tų dainų, kurias gerai žino ir gali dainuoti drauge. Žinoma, sudainuojame ir naujų dainų. Mes siekiame, kad žmonės gerai pasilinksmintų“, - sako Ž. Žvagulis.

REKLAMA

Atlikėjai prisipažįsta, kad grįžti koncertuoti D. Britanijos lietuviams juos skatina ne tik renginių organizatoriai, bet ir patys žiūrovai: „Žmonių antplūdis dažnai nustebina ir būna labai gera dainuoti, kai jų akyse matai spinduliukus. Emigrantai labai pasiilgę lietuviškos muzikos, koncertuose būna mažiau susikaustę, nei tėvynėje. Be to, jie neišlepinti renginių gausos“.  Ž.Žvagulis atvirauja, kad emigrantams groti smagu dar ir dėl to, kad gali atlikti daugiau sentimentalių dainų: „Matau, kad jos „griebia už širdies“ ir tai man labai patinka“.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvai dainuojantys atlikėjai  sako, kad po pasirodymo dar negreit gali eiti ilsėtis, nes publika nori pabendrauti, įsiamžinti su dainininkais. „Dar porą valandų po koncerto bendraujame su tautiečiais, tad jaučiamės kaip būryje gerų draugų. Kai kurie jų ateina į kiekvieną mūsų pasirodymą D.Britanijoje ir tai mus labai džiugina“, - sako jau daugiau nei dešimtmetį svetur koncertuojantis Ž. Žvagulis.

Klube „Pulse 8" jau yra koncertavę nemažai Lietuvos atlikėjų  – „69 danguje", Rytis Cicinas, SEL, Dž. Butkutė, „Pikaso“  ir Viktorija Perminaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų