REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąsias devyniolika Šanchajuje vykstančios pasaulinės parodos „Expo 2010“ dienų Lietuvos paviljone jau apsilankė ketvirtis milijono žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdien jame pabuvoja apie 14 tūkstančių, t. y. kas dvyliktas „Expo 2010“ lankytojas. Tikimasi, kad per šešis šios parodos mėnesius – nuo gegužės 1 d. iki spalio 1 d. – šalies paviljoną aplankys apie 3–4 milijonus žmonių, praneša Aplinkos ministerija.

REKLAMA

Lankytojai noriai mėto kamuolį į krepšį Lietuvos paviljone įrengtoje krepšinio aikštelėje, skuba galvoti norus, stovėdami ant „Stebuklo“ plytelės, atvežtos iš sostinės Katedros aikštės, leidžiasi mūsų šalies ekspozicijos simboliu – oro balionu – į informacinį „skrydį“ per Lietuvą.

„Lietuvos dalyvavimas šioje pasaulinėje parodoje teikia galimybę ne tik supažindinti milžinišką „Expo 2010“ lankytojų auditoriją su mūsų kultūros, gamtos savitumais, svarbiausiais šalies gyvenimo įvykiais, bet ir užmegzti verslo bei turizmo plėtrai naudingus ryšius. Paviljone apsilankančios ir Kinijos, ir kitų valstybių verslininkų grupės klausinėja informacijos apie mūsų šalies verslo aplinką, prašo kontaktų“, – sako Aplinkos ministerijos, kuri koordinuoja Lietuvos dalyvavimą pasaulinėje parodoje, vadovas, ministras Gediminas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat planuojama, kad į „Expo 2010“ atvyksiančių „Lietuvos geležinkelių“, Klaipėdos uosto, oro bendrovių ir kitų verslo sričių atstovai mėgins įtvirtinti ir plėtoti ryšius su Kinija.

Didžiausiame Kinijos mieste Šanchajuje vykstanti „Expo 2010“ yra didžiausia iš visų iki šiol vykusių pasaulinių parodų. 189 pasaulio valstybių, 54 tarptautinių organizacijų, keliolikos stambių verslo korporacijų ir keliasdešimt pasaulio miestų paviljonus, išsidėsčiusius daugiau kaip penkių kvadratinių kilometrų plote, aplankys, kaip prognozuojama, apie 70 milijonų žmonių.

Parodoje, kurios pagrindinė tema – „Geresnis miestas, geresnis gyvenimas“, pristatomi pažangiausi šiuolaikinių miestų planavimo ir projektavimo pavyzdžiai, daug dėmesio skirta vos ne visoms šiuolaikinio žmogaus gyvenimo ir veiklos sritims, be kurių sunkiai įsivaizduojamas modernus miestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų