REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NSGK svarstė Valstybės saugumo departamento ataskaitą

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) išklausė Valstybės saugumo departamento 2009 metų veiklos ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

,,Veiklos problemos žinomos ir naujai VSD vadovybei, tačiau tam tikrais klausimais prašysime papildomos informacijos. Šio posėdžio metu gavome duomenų dėl būsimų VSD funkcinių ir struktūrinių pakeitimų, susijusių su žvalgybos koordinavimo ir kontrolės stiprinimo koncepcijos įgyvendinimu, naujo pastato statybos eigos, dėl kiekvieno iš viešai nuskambėjusių rezonansinių įvykių. Komitetas pageidauja atskirų susitikimų su VSD vadovybe metu aptarti kiekvieną klausimą", - sakė komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Departamento vadovas posėdžio metu nurodė šiuo metu vykdomas VSD funkcijas, kurios nebūdingos šiai žvalgybos tarnybai. Tai VSD dalyvavimas liustracijos procese, ikiteisminių tyrimų vykdymas ir kt.

,,Nebūdingų funkcijų planuojama atsisakyti, tačiau tai turi būti išdiskutuota komitete ir priimti reikiami sprendimai. Žinoma, sutarėme atskirai išklausyti VSD vadovą dėl grėsmių ir jų vertinimo, dėl rezonansinių įvykių ar bylų siejamų ar susijusių su VSD veikla.", - sakė  NSGK pirmininkas.

Detalizuotus VSD veiklos klausimus, numatytas galimas reformas, taip pat komiteto sprendimo dėl VSD veiklos projektą, kuriame bus suformuluoti siūlymai VSD veiklai tobulinti, planuojama svarstyti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų