REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palei Afrikos krantus siaučiantys piratai keičia taktiką. Mat nuo balandžio įvairių šalių karinės jūrų pajėgos surengė keletą sėkmingų operacijų prieš jūrų plėšikus, keliasdešimt nusikaltėlių suėmė, keliolika žuvo. Todėl piratai nebeužgrobia laivų, ima tik įkaitus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip atsitiko ir su Vakarų Afrikoje užpultu AB "Limarko" laivininkystės kompanijos laivu "Argo". Jūrų plėšikai pagrobė kapitoną Dmitrijų Baškirovą. Tik antradienio rytą klaipėdiečius Emiliją ir Vasilijų Baškirovus pasiekė žinia, kad jų beveik du dešimtmečius jūrose plaukiojantis 47 metų sūnus Dmitrijus daugiau nei parą yra nežinomų ginkluotų užpuolikų nelaisvėje.

REKLAMA

Tėvams naujiena sukėlė šoką. Kaip jau buvo pranešta, laivas refrižeratorius "Argo" pirmadienio naktį, apie 2 val. Lietuvos laiku, užpultas Kamerūne, Gvinėjos įlankos pakrantėje įsikūrusio Doualos uosto reide.

Laivo budėtojas pastebėjo besiartinančias dvi valtis su motoriniais varikliais ir paskelbė pavojų. Laivo antstatas buvo užrakintas, o pavojaus signalas pasiųstas ne tik į Lietuvą (Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrą), bet ir kreiptasi pagalbos į Doualos uosto valdžią. Į "Argo", plaukiojančio su Lietuvos vėliava, denį užlipę ginkluoti asmenys per 10-15 minučių išlaužė antstato duris, išplėšė seifą ir paėmė į nelaisvę laivo kapitoną D. Baškirovą, jį motorine valtimi išgabeno nežinoma kryptimi.

Po 20 minučių į įvykio vietą iš uosto atplaukė karinis kateris, kuris saugojo "Argo" iki įplaukimo į Doualą. Likę įgulos nariai užpuolikų nesudomino. Jie yra sveiki, o "Argo" saugiai prišvartuotas uoste, vyksta jo gabento krovinio iškrovimo darbai. "Limarko" laivininkystės kompanijos teisės ir korporatyvinių reikalų direktorius Mindaugas Petrauskas informavo, kad bendrovė aktyviai bendradarbiauja su valstybės institucijomis, bet susilaiko nuo komentarų dėl D. Baškirovo išlaisvinimo darbų organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų