REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekso pradžiamokslis lovoje su tėčiu

Asocialiai gyvenančių sutuoktinių dukterį beveik 16 metų auginusi mergaitės močiutė saugojo nuo tėvų, negalinčių garantuoti dukrai gerovės ir saugumo. Vis dėlto išsaugoti nepavyko – paauglė pradėjo intymiai bendrauti su savo tėvu.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai ir vaikai nebendravo

Tomas (46 m.) ir jo bendraamžė žmona Danguolė (vardai pakeisti, kad liktų neatpažinta nepilnametė duktė) gyvena vienoje Suvalkijos vietovėje. Daugiau nė 20 metų juos pažįstančiųjų teigimu, iš pradžių pora laikyta keistuoliais, ne „kaip visi“. Tomas kadaise gydytas psichiatrijos ligoninėje, prieš 20 metų įrašytas į psichiatro kabineto įskaitą.

REKLAMA

Vėliau pastebėta, kad keistuolis Tomas mėgsta išgerti, o tokia pati jo žmona – netvarkinga, nerūpestinga moteris.

Abu niekur nedirba – gyvena iš pašalpų ir dar prisiduria pardavę konteineriuose bei kitokiuose šiukšlynuose rastus butelius, metalą. Tomas nesikrato jokių pagalbinių darbų, kuriuos susiranda ir įvairiose kavinėse, ir prie statybų, ir pas ūkininkus. Ne paslaptis – keistuoliais laikoma pora dažnai tampa patyčių objektu. Daug kas juos vadina kvaileliais ligoniais, nors psichiatrai dabar, kai Tomas pateko į teisėsaugininkų rankas, rimtos psichikos ligos jam nenustatė – tik lengvą protinį atsilikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tomas ir Danguolė turi du nepilnamečius vaikus, tačiau nei dukters, nei sūnaus patys neaugino, mažai su jais matydavosi. Vaikais rūpinasi oficialiai globėja paskirta tikra jų močiutė. Kalbėta, kad vaikai nepanašūs į tėvus – protingi, tvarkingi, nelinkę bendrauti su gimdytojais, net jų besišalinantys.

Šildėsi tėvo guolyje

Tačiau dabar jau aišku, kad duktė Ineta (16 m.; vardas pakeistas) pastaruoju metu vis dažniau lankydavosi skurdžiame ir netvarkingame tėvų vieno kambario bute. Čia pernai gegužės pradžioje tuomet 15 metų Ineta tapo moterimi – savo tėvo lovos partnere... Sekso „pamokas“ tėvas dukrai bruko ne vieną kartą (mažiausiai tris, kaip dabar jau nustatyta teismo), kol birželio pabaigoje tai tapo vieša paslaptimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir teisiamuoju dėl lytinių santykių su nepilnamete dukterimi tapęs Tomas, ir šio nusikaltimo auka tapusi Ineta pareigūnams pasakojo vienodai. Visus kartus jie intymiai bendravo Inetos tėvų bute. Buvo neblaivūs. Mergaitės motina tai matė, tačiau vyro ir dukters nestabdė – atvirkščiai: netgi pritarė Inetai, paklaususiai, ar gali su tėvu pasimylėti.

Jokio smurto ar prievartos tėvas prieš Inetą nenaudojo. Teisme jis įtikinėjo, esą duktė pati „lipo“ – „glostė, bučiavo, prašė“, o žmona sėdėdavo fotelyje ir žiūrėdavo.

REKLAMA

Atskirai gyvenančius tėvus Ineta pažinojo visada, tačiau bendrauti su jais pradėjo tik pernai, kai vieną dieną atsitiktinai sutiko prie konteinerių ir padėjo jiems parnešti surinktus butelius. „Tada visi išgėrėme alaus, parūkėme – man patiko“, – pasakojo vienoje vidurinėje mokykloje besimokanti nepilnametė, labai susikrimtusi, kad tėvas „per ją“ bus nuteistas.

Paauglės teigimu, pasimylėti jai pirmasis pasiūlęs tėvas. Ji sutikusi – nusirengusi ir atsigulusi. Tik paprašiusi, kad „neužstatytų bombos“ (kad netaptų nėščia). Po akto Ineta dar paprašiusi tėvo, kad jis nufotografuotų ją nuogą lovoje. Su fotoaparatu bene 30 metų nesiskiriantis Tomas taip ir padarė. „Fotosesiją“ stebėjo mergaitės mama.

REKLAMA

Brolis negalėjo tylėti

Inetos brolis visaip stengdavosi palaikyti močiutės nuostatas – vaikams vengti bendravimo su tėvais. Anot močiutės, užtenka, kad abu sutuoktiniai tapę pašaipų ir patyčių objektu, tad leisti, jog žmonės juoktųsi ir iš jų vaikų, ji negalinti.

Kai pernai gegužę brolis, gatvėje pamatęs Inetą vaikštant su tėvais, pasakė apie tai močiutei, Ineta išsigynė. Ji netgi pridėjo, kad tėvų net nenori matyti. Močiutė patikėjo, bet vėliau ne kartą pati užklupo Inetą tėvų bute – prisirūkiusią ir neblaivią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dar viena žinia močiutę blokšte pribloškė. Inetos brolis, iš savo draugų išgirdęs, kad Ineta – savo tėvo sugulovė (jiems apie tai papasakojusi naivuolė Inetos mama), skubiai nuėjo į tėvų butą aiškintis. Vaikinukui tėvai be jokios baimės patvirtino, kad jis iš draugų išgirdęs tiesą. Motina dar išsidavė apie nuogos Inetos „fotosesijas“ ir parodė fotojuosteles.

Tiesos ieškotojas ir sesers garbės gynėjas nusprendė netylėti. Jam padėjo vaiko teises ginantys specialistai. Pastarieji įsitikinę, kad tarp tėvų ir vaikų, niekada nesietų bendros kasdienybės, susiklostė „svetimų žmonių“ santykiai.

REKLAMA

Teisiamojo pasigailėjo

Marijampolės rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą dėl iškrypėliško šeimos narių elgesio, anksčiau neteistam, ramaus būdo, sveikatos problemų turinčiam ir teisme itin nuoširdžiai bendravusiam Tomui paskyrė laisvės apribojimo bausmę vieneriems metams (pagal Baudžiamąjį kodeksą grėsė laisvės atėmimas iki 5 metų).

Pusmetį Tomui uždrausta matytis, bendrauti su dukra.

„Viešpatie, aš nė į tą pusę nežiūrėsiu! Pamatęs per gatvę į kitą pusę pereisiu!" – rodės, nuoširdžiai, išgirdęs teismo nuosprendį, šūkčiojo Tomas, pastarąją savaitę iki nuosprendžio laikytas policijos areštinėje, nes vis neatvykdavo į teismą, todėl buvo surastas, atvesdintas ir suimtas.

REKLAMA

Paskelbus nuosprendį, Tomui nuimti antrankiai – jis iš teismo salės paleistas.

Byloje kaltinęs prokuroras neslėpė manantis, kad tokią švelnią bausmę skyrusį teismą turbūt sugraudino atviraširdžio Tomo likimas, greičiausiai nulemtas jo neįgalumo, ir įžvalgumas, kokia žiauri kasdienybė lauktų tokio keistuolio „zonoje“.

Irena ZUBRICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų