REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar pankiškas stilius jau savaime yra maištingas? Ar tai tik bobučių išmyslas? O gal kaip tik jie skatina norą priešintis visuotinei tvarkai? Kita vertus, ta pati visuotinė tvarka yra suvokiama skirtingai... Ir nejau kitoks aprangos stilius gali paveikti žmonių sąmonę?

REKLAMA
REKLAMA

Sovietinėje Rusijoje buvo kontroliuojama daugelis sričių: tiek muzika, tiek apranga, tiek literatūrinė kūryba ir pan. Vaikai mokyklose privalėjo vilkėti uniformas ir jas atnaujinti kasmet.

REKLAMA

Nebuvo tokios mokyklos, kurioje mokiniai galėtų pasipuošti įvairiaspalviais drabužiais ar kaip nors kitaip išsiskirti iš minios.

Žmonės ne tik mokyklose negalėjo laisvai rengtis. Jaunuolis, kuris policijai pasirodydavo „paslaptingas ir keistas“ netgi galėjo būti išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Vis tik kaip ir visais laikais, taip ir sovietiniame režime, vis atsirasdavo jaunuolių, kurie norėjo išsiskirti iš minios ir tokiu būdu pasipriešinti visai valdžios sistemai.

Apačioje pateikta keletas nuotraukų, kuriose sovietiniai pankai savo aprangos stiliumi stengėsi šokiruoti to meto visuomenę. Kažin, ar jie daug kuo skiriasi nuo šiuolaikinių pankų?

 

 

 

 

Englishrussia/ Balsas.lt/Jaunimas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų