REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol dalis visuomenės badauja, kraunasi lagaminus, ruošdamiesi į užsienį dėl duonos kąsnio, dabartinė Vyriausybė, Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus nuomone, gyvena kaip inkstas taukuose. Jo duomenimis, ministrų patarėjams ir viceministrams mokami priedai, švaistomasi reprezentacijai skirtomis lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

"Antrus metus plyšaujanti, kad reikia taupyti, dabartinė Vyriausybė visai suįžūlėjo. Po to, kai dalis valstybės institucijų Seimo Audito komitetui pateikė duomenis apie praėjusį ketvirtį panaudotas lėšas, paaiškėjo, kad valdantieji daugiau kalba negu taupo. Nors ministerijų politinio pasitikėjimo tarnautojams buvo sumažinti atlyginimai, tačiau labai greitai jie kompensuoti priemokomis. Tai tikras visuomenės apgaudinėjimas", - mano LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, pavyzdžiui, Ūkio ministerijos politinio pasitikėjimo tarnautojams praėjusį ketvirtį išmokėta per 34 tūkst. litų priedų, panaši suma prie atlyginimų pridėta Krašto apsaugos ministerijoje dirbantiems politinio pasitikėjimo tarnautojams. Anot A. Butkevičiaus, pasirodo, gardesnio kąsnio nusipelnė ir Prezidentės patarėjai - per ketvirtį jiems išmokėta apie 99 tūkst. litų priedų.

Iš viso politinio pasitikėjimo tarnautojams už praėjusį ketvirtį, parlamentaro duomenimis, išmokėta per 300 tūkst. litų. "Ministras Pirmininkas nejaučia gėdos, nes neva tarnautojams priemokos mokėtos padidėjus darbo krūviui. O kas pamatuoja eilinio žmogaus darbo krūvį, ar pridedamas bent litas prie 600 litų, už kuriuos turi pragyventi keturių asmenų šeima?

REKLAMA
REKLAMA

Andrius Kubilius nenori nei matyti, nei girdėti, kokia yra realybė. Žinoma, kam Ministrui Pirmininkui sukti galvą, jei pats už tris mėnesius gavo 33 tūkst. litų atlyginimo. Piktintis verčia ministerijų išleistos lėšos nebūtiniems pirkiniams. Ministro Pirmininko tarnyba reprezentacijai skyrė apie 135 tūkst. litų. Už šiuos pinigus pirkta maisto, gėrimų, restoranuose vaišinti užsienio svečiai. Tikra puota maro metu", - teigia LSDP frakcijos seniūnas.

Socialdemokratai tokį švaistūnišką elgesį vadina nemoraliu ir nežmonišku visuomenės atžvilgiu.

"Konservatorių diržų veržimosi politika - akivaizdus akių dūmimas. Gal pagaliau bent šiemet Vyriausybė pradės taupyti nuo savęs? Bet tikriausiai to nesulauksime, nes A. Kubiliui atrodo, kad sunkmetis jau baigėsi", - sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų