REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus trejų metukų sulauksianti Urtė restorane vos įsitaisiusi ant mamos kelių pusryčiams prašo blynų. Ji nepatikliai žvilgčioja į televizijos laidos kamerą. Tik po kurio laiko veide  atsiranda šypsena.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministro 42-jų Gintaro Steponavičiaus ir jo žmonos 27-erių teisininkės Ugnės dukrelė Urtė kitokia, nei jos bendraamžiai. Mergaitei nustatytas retas genetinis sutrikimas – achondroplazija, dėl jo lėčiau nei įprasta auga galūnės.

REKLAMA

Dažnai šeimos, auginančios vaiką su negalia, linkusios užsisklęsti ir pasislėpti nuo aplinkinių, bijodamos komentarų ar vengdamos gailesčio. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sako, kad su žmona nusprendė nevengti viešumo, nesislėpti ir sutiko pasikalbėti su LNK gyvenimo būdo laida „Nuo...iki...“.

„Mums nereikia nei atjautos, nei gailesčio. Dukra, nors šią minutę ir nesimato, bus mažesnio ūgio. Tik didesnio visuomenės pakantumo reikia, kad kitoks žmogus būtų  priimtas kaip lygus“, - sako ministras. Kad Urtė bus kitokia, Gintaras ir Ugnė sužinojo likus vos mėnesiui iki jos gimimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėmesingumo ir rūpesčių reiks daugiau. Jau dabar būna, kai jaučiu, kad sunku. Pagalvoju, kad dar daug tokių akimirkų teks išgyventi ir ateityje“, - prisipažino G. Steponavičius.

Urtė jau pradėjo lankyti darželį, ministras planuoja dukrą leisti į paprastą mokyklą.

„Išskyrus, tai kad dukra bus mažesnio ūgio, ji bus sveika ir daugeliu atveju kietesnė intelektine prasme už kitus vaikus“, - optimistiškai kalbėjo Gintaras Steponavičius.

Susilaukę vaiko su negalia, Steponavičiai ėmė bendrauti su panašaus likimo šeimomis,  buvo specialiai susitikę su vyresnėmis nedidelio ūgio merginomis. Kitų šeimų patirtis ir išgyvenimai šeimai leido pasisemti naujų minčių.

Susitikimas su Steponavičių šeima - „Nuo...iki...“ laidoje pirmadienio vakarą, 19.40 val., per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų