REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinę sveikatos tarybą klampina buvusi buhalterė Olga Goluskaitė, - praneša „LNK“ žinios.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolė nustatė, kad už buhalteriją buvusi atsakinga tarybos vyriausioji specialistė į tarybos sąskaitą pernai du kartus pervedė 19 tūkst. litų grynais.

REKLAMA

„Pinigų bendra suma yra labai reikšminga asignavimo atžvilgiu. Mums nežinoma, nei kodėl buvo pervesta tokia suma, nei jos kilmė. Tą dieną, kai buvo įnešti pinigai, nė viena ūkinė situacija nebuvo įtraukta į apskaitos registrus“, - „LNK“ žinioms sakė Audito departamento direktoriaus pavaduotoja Laima Šipkauskienė.

Anot valstybės kontrolės, kadangi atliktas tik praėjusių metų auditas, ji negali garantuoti, kad tarybos finansinė veikla prieš tai buvo skaidri.

REKLAMA
REKLAMA

O.Goluskaitė esą iš pradžių autoriams priklausiusius pinigus persivedė į savo sąskaitą, o apgaulei išaiškėjus, grąžino iš savo kišenės.

„Tą dalyką mes sužinojome praeitais metais, kai moteris buvo sulaikyta. Tuomet pamatėme tuos dalykus, kurių anksčiau negalėdavome matyti, nes jai nereikėdavo gauti jokių parašų“, - tikino Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriato vadovas Romualdas Žakas.

Valstybės kontrolė atsisakė pareikšti nuomonę apie finansines ir kitas apskaitas. Dalį tarybos dokumentų paėmę ekonominių nusikaltimų tyrėjai ir Vilniaus policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad į sąskaitą O.Goluskaitės pervesta su Seimo skandalu, kai iš kanceliarijos kasos dingo pusė milijono litų. Tuomet paaiškėjo, kad šiuos pinigus kasininkės prašė paskolinti O.Goluskaitė.

Nacionalinė sveikatos taryba atskaitinga Seimui ir finansuojama iš Valstybės biudžeto.

Plačiau apie tai – „LNK“ vakaro žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų