REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liuksemburgo kontinentinės komandos „Differdange“ narys Vytautas Kaupas 5 dienas trukusiose lenktynėse „Fleche du Sud“ laurų nenuskynė, bet kaip reikiant sudrebino vietines apylinkes, su komandos draugais dominavęs pirmuose lenktynių etapuose ir kovojęs dėl marškinėlių 3 įskaitose.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį prasidėjusios ir sekmadienį pasibaigusios „Fleche du Sud“ lenktynės, kaip portalui „Balsas“ patvirtino „Differdange“ komandai atstovaujantis 28 metų vilnietis Vytautas Kaupas, o buvo labai permainingos ir kainavo daug nervų.

REKLAMA

Pirmasis 3-tukas

Lenktynės prasidėjo Schifflange mieste prologu (asmeninės laikui), po kurio „Differdange“ komandos nariai užėmė 3 pirmąsias vietas.

Vytautas Kaupas nuo 4,5 km ilgio distancijoje geriausiai pasirodžiusio komandos lyderio Jempy Drucker atsiliko 8 sekundes ir simboliškai uždarė bendrosios įskaitos pirmąjį 10-tuką:

1. Jempy Drucker (LIUKS) „Differdange“ 5 min. 34 sek.

2. Christian Pool (LIUKS) „Differdange“ +0 sek.

3. Stefan Cohnen (OLAN) „Differdange“ +0 sek.

4. Lasse Bochmann (DAN) „Glud&Marstrand“ +2 sek.

...

10. Vytautas Kaupas (LIET) „Differdange“ +8 sek.

...

16. Robert Retschke (VOK) „Differdange“ +13 sek.

...

22. Mads Christensen (DAN) „Glud&Marstrand“ +16 sek.

...

53. Hakan Nilsson (ŠVED) „Differdange“ +26 sek.

...

149.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš, kaip ir daugelis iš mūsų komandos, daugybę kartų treniravomės šioje trasoje. Bet po prologo net patys nepatikėjome, kad taip gerai pradėjome lenktynes“.– pasakojo lietuvis, portalui „Balsas“ rengiant lenktynių apžvalgą.

Komanda lyderė

Sekančią dieną, 1 etape „Kayl – Rumelange“ (158 km) „Differdange“ komanda startavo kaip lyderė ir dviratininkus apėmė dvigubas jausmas – džiugesio ir atsakomybės.

„Kadangi buvome komanda lyderė, turėjome išlaikyti savo pozicijas bendroje įskaitoje ir gerai finišuoti“.– prisiminė Vytautas Kaupas, finišavęs pagrindinėje grupėje su komandos lyderiu Jempy Drucker ir bendroje įskaitoje pakilęs iš 10-os į 8 vietą (+8 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1 etapo užduotis buvo įvykdyta. Liuksemburgiečio Jempy Drucker 3 vieta finiše (+0 sek.) buvo labai geras rezultatas „Differdange“ komandai, kuri toliau dominavo bendroje įskaitoje.

Sunkiausias etapas

Po įgyto dar didesnio pasitikėjimo savimi, trečiąją lenktynių dieną distancijoje „Heiderscheid – Colmar/Berg“ (151,1 km) Liuksemburgo komanda „Differdange“ išvažiavo į 2 etapą, kuriame jiems sekėsi daug prasčiau nei pirmąsias dvi dienas.

„Tai buvo sunkiausiais etapas iš visų [kitų] šiose lenktynėse. Beveik nebuvo lygios vietos, vien 2-4 km kalnai.“– pasakojo susikrimtęs Vytautas.– „Šiame etape mūsų kalniniams reikėjo būti kuo arčiau priekio, bet mums nepavyko pilnai įgyvendinti mūsų plano. Danai iš „Glud&Marstrand“ komandos [Lasse Bochmann ir Mads Christensen] buvo neįtikėtinai stiprūs tą dieną“.

REKLAMA

Nauji lyderiai

 

Po 2 etapo bendroje įskaitoje „Differdange“ komandos 3-tuką pakeitė du komandos „Glud&Marstrand“ nariai – Lasse Bochmann ir Mads Christensen,– pirmuose 2 etapuose nuo „Differdange“ komandos vyrų atsilikę atitinkamai +2 sek. ir +16 sek.

Pirmasis iš „Differdange“ komandos, vokietis Robert Retschke, finišą pasiekė atsilikęs 3 minutes ir bendroje įskaitoje užėmė 9 vietą, nuo pirmojo dano atsilikęs 3 min. 55 sek.

Vytautas Kaupas finišavo didžiulėje paskutinėje grupėje, kartu su komandos lyderiu Jempy Drucker ir komandos draugu Hakan Nilsson, o bendroje įskaitoje L. Bochmannui pralaimėjo net 26 min. 53 sek.

REKLAMA

Apibrėžė tikslus

Praradę sykiu net 3 pozicijas bendroje įskaitoje, „Differdange“ komandos dviratininkai ėmė svarstyti, ar jau taip visai tuščiomis rankomis užbaigs „Fleche du Sud“ lenktynes.

„Nusprendėme pasiimti viską, kas įmanoma,– kalnų [įskaitos] marškinėlius, geriausio liuksemburgiečio ir tarpinių finišų. O pasitaikius galimybei, bandyti laimėti etapą“.– prisiminė lietuvis komandos susirinkimą, įvykusį po 2 etapo.

Pritrūko sėkmės

Tačiau rytojaus dieną, 3 etapo distancijoje „Mamer – Roeser“ (157,7 km), nepaisant didžiulės motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų, nuo liuksemburgiečių, kaip sakė Vytautas Kaupas, pritrūko sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors ir gerai buvom viską suplanavę, 3 etape tiek man, tiek kitiems [iš komandos] pritrūko sėkmės“.–  su apmaudu konstatavo Vytautas, finišavęs su pagrindine grupe pirmajame 10-tuke ir per plauką atsilikęs nuo etapą laimėjusio Lasse Bochmanno (+0 sek.).

„Vienas iš mūsiškių dalyvavo pabėgime ir, likus tik 1 km, buvo pagautas grupės... Tiek nedaug buvo iki pergalės... 4-7 vietos nuplaukė!“

Paskutinis šansas

Paskutiniąją lenktyniuų dieną (sekmadienį), 4 etape „Pétange – Esch/Alzette“ (161 km) „Differdange“ dviratininkams buvo likęs paskutinis šansas – darsyk pamėginti išsaugoti kalnų ir geriausio liuksemburgiečio marškinėlius ir pakovoti dėl tarpinių finišų įskaitos.

REKLAMA

„Nuo grupės atitrūko 3 bėgliai ir vienas iš mūsų komandos, o mes pasilikę dirbome, kad „paimtumėm“ likusius taškus“.– prisiminė Vytautas daug nervų kainavusią paskutinę lenktynių dieną.

Happyendas!

„Laimei, viskas ėjosi pagal planą!“– pralinksmėjęs baigė pasakojimą Vytautas Kaupas, pridūręs, kad įpusėjus lenktynėms, sprinto marškinėliai jau buvo jų rankose.

Vis dėlto geriausia dovana po finišo, pasak lietuvio, buvo ta, kad vienas iš 3 bėglių pasiekė finišą ir laimėjo paskutinį etapą.

„Mūsų komanda dar niekada nėra pasiekusi tokių rezultatų kaip šiemet! Kiekviename etape mes turėjome savo dviratininką, dalyvaujantį pabėgimuose. Kiekvieno etapo finiše bent vienas mūsiškis buvo 10-tuke. Mes laimėjome net du etapus ir „paėmėm“ pirmas vietas 3 įskaitose... Lenktynės pavyko tikrai gerai“.– reziumavo Vytautas Kaupas.

REKLAMA

Sekančios ne mažiau svarbios varžybos „Differdange“ komandos laukia birželio pradžioje („Tour de Luxembourg“).

*

„Fleche du Sud“ yra vienos svarbiausių Liuksemburge vykstančių lenktynių. Jose lenktyniauja UCI ProTour klasifikacijos (elito) dviratininkai.

2001 metais „Fleche du Sud“ laimėjo britas Bradley Wiggins (dabar „Sky“), 2004 m. – liuksemburgietis Andy Schleck („Saxo Bank“), 2006 m. – britas Thomas Geraint („Sky“), 2008 m. – šveicaras Marcel Wyss („Cervelo“).

Susiję tekstai:

V. Kaupas: „Tykojau tinkamo momento“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų